Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
    mychas
    Gość

Domyślnie czyszczenie lustra

Może ktoś polecić jakieś specjalistę który wyczyści mi lustro w body, bo widać paprochy na zdjęciach a sam sie tego wole nie podejmować, i czy ktoś orientuje się ile taki zabieg kosztuje? Chodzi mi o kogoś z okolic Katowic

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Paprochy na lustrze nigdy nie będą widoczne na zdjęciu, jeśli widać paprochy na zdjęciu to zanieczyszczona jest matryca.
    Czyszczenie matrycy to koszt od 50 do 100 zł.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Każdy serwis foto czyści matryce.
    Można to też zrobić samodzielnie - wszystko opisane na forum. Wystarczy tylko poszukać.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

A co w przypadku syfów widzianych przez wizjer? Zdjąłem obiektyw i patrząc przez wizjer mam kilka syfów w tym dwa które strasznie mnie denerwują. Czy to też da się wyczyścić?

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sqizzy Zobacz posta
    A co w przypadku syfów widzianych przez wizjer? Zdjąłem obiektyw i patrząc przez wizjer mam kilka syfów w tym dwa które strasznie mnie denerwują. Czy to też da się wyczyścić?
    Te widoczne w wizjerze mogą być na matówce, można próbować dmuchać gruszką, lub mogą znajdować się na pryzmacie, układzie luster lub pod matówką, w tym przypadku bez rozbierania aparatu się nie obejdzie.

Domyślnie

Czyszczenie lustra jest trudne? Czyszczenie matrycy robiłem w serwisie, na lustrze widać kilka smug

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Czyszczenie lustra jest trudne?
    Kurz można zdmuchnąć gruszką, skoro widać smugi to znaczy że ktoś już to lustro nieumiejętnie czyścił.
    Można spróbować wyczyścić na mokro szpatułką do matryc i płynem również do matryc ewentualnie optyki.

Domyślnie

To w takim razie pojadę do serwisu żeby to zrobili dobrze, sam nie będę kombinowal

Domyślnie

To w takim razie pojadę do serwisu żeby to zrobili dobrze, sam nie będę kombinowal
    Jeśli w takim stanie wrócił z serwisu to koniecznie zanieś ponownie. Musieli coś spartolić.

Domyślnie

Czyscili matrycę, sprawdzę na białej kartce czy są jakieś paprochy na zdjęciach. Choć te dwa paprochy na wizjerze strasznie przyciągają moją uwagę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów