Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: X

Domyślnie

Na zdjęciu mamy trzy mocne elementy, są nimi drzewa porozstawiane w równych odległościach. Przez kiepskie światło zdjęcie jest płaskie, pozbawione głębi. Wyodrębnienie tematu poprzez rozmycie jest dobrym posunięciem, ale Twój zamysł zżera właśnie brak światła. I kółko się zamyka. Temat też nie jest jakiś porywający...
    Staram się tłumaczyć co widzę, a nie co mają widzieć inni.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    ...Staram się tłumaczyć co widzę, a nie co mają widzieć inni.
    O nic innego jak o opinię nie proszę ale skoro jednak padły jakieś zarzuty to starałem się naświetlić mój punkt widzenia. Nikomu go nie narzucam, zaznaczyłem jedynie o jaki efekt mi chodziło. Miekkie światło prawdopodobnie nadałoby scenie trójwymiarowości, ale raczej nie pomogłoby mi pokazać tego co chciałem. No chyba, że z wieczornego nieba polałaby się żywoszkarłatna krew

Domyślnie

Mam wrazenie, że dla czytelności kadru byłoby sensownym zabiegiem usunięcie ok.1/3 jego prawej strony, oraz cięcie od góry, tak by w kadrze zmieściło się drzewo w tle - to w osi X-a. Drzewo obecnie środkowe byłoby ucięte w 1/3 od góry i nie stanowiłoby już konkurencji dla głównego tematu. Teraz, jak zauważył Andrzej, są 3 elementy przeszkadzające sobie wzajemnie. Zastosowałbym też wówczas obróbkę nr.2 z podkreśleniem X-a chyba, że Tobie o coś zupełnie innego chodziło.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 29-11-2014 o 03:11
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Tak też zrobiłem i rzeczywiście X lekko "wypłynął". Dziękuje wam za wskazówki odnośnie kadrowania. Byłem sceptycznie nastawiony do waszych sugestii ale spróbowałem i rzeczywiście jest lepiej. Pozdrawiam.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów