Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: X

Domyślnie X

Witam.

W sumie chyba moja pierwsza próba w krajobrazie (o ile to krajobraz a nie martwa natura) więc proszę mnie nie oszczędzać.

Domyślnie

Amazonka ?
    D7100 + MB-D15, N10-24/3.5-4.5, N35/1.8, N17-55/2.8, N105/2.8, N70-200/4

Domyślnie

Tytułowy X prawie nie odróżnia się od tła. Zwłaszcza jego prawa górna część.
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez funky Zobacz posta
    Amazonka ?
    Kambodża, okolice świątyni Neak Pean.

Cytat Zamieszczone przez dominikpl72 Zobacz posta
    Tytułowy X prawie nie odróżnia się od tła...
    Po części dlatego, że w realu także się nie odróżniał. Duży udział miała też konwersja do czerni i bieli, ale to już mój wymysł i wina. Przygotowałem wcześniej wersję trochę bardziej oczojebną, ale zrezygnowałem z niej bo "X" wyglądał jak wklejony. Dzięki za opinię.

Domyślnie

Ciekawy jestem koloru...

Domyślnie

Jakoś dziwnie kojarzy mi się z wybuchem atomowym . Chciałbym zobaczyć w kolorze. Pozdrawiam
    D3100 N18-55, N35 1.8, S70-300

Domyślnie

Miało wyjść apokaliptycznie bo w głowie miałem jeszcze zdjęcia dżungli i jej mieszkańców potraktowanych przez Jankesów czynnikiem o nazwie Agent Orange <<klik>>. Co zaś się tyczy koloru to nie ma tu nic szczególnego, zdjęcie zostało wykonane przy bardzo mocnym słońcu które wszystko wypaliło.

Domyślnie

Kolor dużo lepszy niż BW!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    [...] Po części dlatego, że w realu także się nie odróżniał. Duży udział miała też konwersja do czerni i bieli, ale to już mój wymysł i wina. [...]
    Ja by tu na pierwszym miejscu postawił turystyczne światło wytrawiające wszystko "do kości". Kadr z upakowanym iXem mocno po lewej też nie jest zbyt szczęśliwy, nawet mimo rozmycia tła. Ale tu wracamy do ostrego światła i jego zgubnym działaniu w tej scenie.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Kolejność nie ma znaczenia. O ostrym świetle wspomniałem kilka postów wcześniej, ale mi ono osobiście nie przeszkadza a nawet pomogło uzyskać zamierzony efekt. Moim błędem było umieszczenie tego zdjęcia w dziale krajobraz bo teraz rozumiem, że ono tu po prostu nie pasuje. Nie rozumiem tylko o co chodzi Ci z kadrowaniem. O to że z iXa wystaje kolejne drzewo czy może o to że powinien być umieszony bliżej środka. Jeśli o to pierwsze to niestety nie miałem wyboru bo iX był iXem tylko w tej pozycji, z innego miejsca wyglądał tak:

Jeśli o drugie to oczywiście próbowałem też inaczej kadrować ale nie byłem zadowolony z efektu. A może miałeś na myśli coś innego? Jeśli tak to proszę o doprecyzowanie, ja bywam ciężko kapujący

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów