Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    ... Ludzie nie osiągają takiego poziomu na sprzęcie 5 lat młodszym.
    a oglądałeś w ogóle zdjęcia z rajdów w galerii na autoklubie (choć jakość zdjęć tam umieszczanych trochę się pogorszyła)? Dziwię się, bo..

.. zdjęcia kadrowo z rajdu są przeciętne, technicznie bardzo dobre, aczkolwiek brakuje na kilku polara (np. nr 12).

Na 9.tce jakbyś pokusił się o większy kontrast to byłoby mistrzostwo, a tak to jest tylko super i to zdjęcie wybieram, potem te z watersplasha.
    www.rajdowy.blogspot.com wolę samochody niż wijące się "modelki"

Domyślnie

W sumie to ja też dorzucę nieco dziegciu do beczki miodu - gdyby nie to błoto to nieco mniej dynamiki mogło by być na zdjęciach. Chciał bym widzieć jak by sobie kolega poradził ze zdjęciami w rajdzie asfaltowym Ale nie ma co gadać, błoto jest na zdjęciach i leci spod kół, a to właśnie oceniamy.

Co do autoklubu - na ewrc.cz chłopaki z naszego podwórka (w sensie z PL) wrzucają i są w lepszej jakości. Po za tym weź pod uwagę że tym się zajmują, a kolega tutaj poszedł pstrykać bo ma rzut beretem do odcinka, albo zaplanował aktywny urlopik.
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

Dzieki za pochwaly i uwagi. Nie spodziewalem sie ze bedzie taki odzew

W sumie to byl moj czwarty rajd z nikonem w rece, kiedys jeszcze ''olkiem'' jeden pstrykalem ale to dawno temu bylo. Nie mam za wiele okazji do ogladania rajdow niestety. Tu w UK za to pokazow lotniczych duzo. W sezonie tak do poltorej godziny jazdy od domu to co weekend cos by sie znalazlo.

Przyznam ze niewiele zjec rajdowych ogladalem wczesniej, postaram sie w czasie zimy nadrobic zaleglosci i poprzegladam strony o ktorych mowicie.
    Z checia sprobowalbym rajd asfaltowy pofocic ale moze byc ciezko. Predzej jakis wyscig na torze moze uda sie ogarnac w przyszlym roku.

Mam jeszcze jeden maly rajd w przygotowaniu, moze na weekendzie uda mi sie pokazac.

Jesli jeszcze ktos jakies wady widzi to smialo pisac.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beret23 Zobacz posta
    Predzej jakis wyscig na torze moze uda sie ogarnac w przyszlym roku.
    Też by było, trudny temat do ćwiczeń
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beret23 Zobacz posta
    Z checia sprobowalbym rajd asfaltowy pofocic ale moze byc ciezko. Predzej jakis wyscig na torze moze uda sie ogarnac w przyszlym roku.
    .
    Po "drugiej stronie" Londynu masz tor Brands Hatch - piękne miejsce do ćwiczeń Jak mają track days, to wejście jest za darmo i następuje fotograficzna "hulaj dusza"
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Dzieki SerU za cynk. Nie wiedzialem o tym torze. Raczej napewno sie wybiore, lekko ponad godzine odemnie wiec tragedi nie ma.

Domyślnie

Bardzo dobre zdjęcia. Fajnie, że pozostawiłeś EXIFy - zawsze fajnie się pozytywnie zaskoczyć, gdy dobre zdjęcie zostało zrobione obiektywem uznawanym za "specer zoom".
    Naprawdę dobra robota. I nie zgodziłbym się z opinią, że miałeś łatwo, bo błoto i szutry. Po to człowiek wybiera się na taki rajdy by to błoto tam było. Wykorzystałeś warunki terenu i tak ma być.

Zwróciłbym na obróbkę - na moim laptopie część zdjęć wpada w róż/fiolet.
    Jarod
    "Wychodź na zewnątrz więcej, ale rób mniej zdjęć"

Domyślnie

...exifow nie zaluje, po to sa zeby czytac i wyciagac wnioski. Nieraz trafia mnie jak widze fajne zdjecie i zastanawiam sie ...jak? a tu lipa niema exifa
    Odnosnie fioletu to niebo lekko wpada na 10 i 11 ale rozu to za cholere nie widze ... no ale oko juz nie to co kiedys

Domyślnie

super secik, najbardziej podoba mi się 4 za dynamikę
    Nikon D750 / S14 2.8 / N50 1.8 / N 24-70 2.8 / N80-200 2.8 AF-S / 4xRF-602 / Sb-24 / Sb-25

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów