Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek67 Zobacz posta
    Wolę tę kasę przeznaczyć na lepszy monitor niż na relatywnie tani kalibrator.
    Te lepsze monitory, aby były naprawdę lepsze, to obowiązkowo trzeba skalibrować.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raftik Zobacz posta
    Ponoć to cudo spokojnie daje radę: http://www.fotoplus.pl/akcesoria-roz...-i1Display-Pro
    i faktycznie kalibracja spełnia standardy poprawnego wyświetlania barw.
    Ten kalibrator to ponoć niezbędne minimum wymagane przy kalibracji monitorów. Mam taki i rzeczywiście po kalibracji jest lepiej

Domyślnie

Jako osoba lubiąca przedmioty ścisłe chciałbym zobaczyć dane producentów odnośnie błędów takich kalibratorów.
    A także dane odnośnie rozrzutu parametrów monitorów.
    Wg mnie rzetelni producenci powinni to robić, a nie robią.
    Żeby było śmieszniej w pracy kupujemy monitory LG i one mają dołączoną karteczkę z wynikami uzyskanymi przez monitor.
    Eizo tego nie robi

Domyślnie

Jako osoba lubiąca przedmioty ścisłe chciałbym zobaczyć dane producentów odnośnie błędów takich kalibratorów.
    A także dane odnośnie rozrzutu parametrów monitorów.
    Wg mnie rzetelni producenci powinni to robić, a nie robią.
    Żeby było śmieszniej w pracy kupujemy monitory LG i one mają dołączoną karteczkę z wynikami uzyskanymi przez monitor.
    Eizo tego nie robi
    Robi.
    A co do tych "super" LG - dane z tych kartek bardzo często mają się nijak do późniejszych parametrów monitorów.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Robi.
    A co do tych "super" LG - dane z tych kartek bardzo często mają się nijak do późniejszych parametrów monitorów.
    Ten Spyder co miałem kiedyś miał na 100% wielokrotnie większy błąd niż najgorsze monitory Samsunga jakie mieliśmy w firmie.
    A LG z IPSe, jak na swoja cenę są naprawdę ok.

Domyślnie

tomek67: które to modele LG są takie dobre wg Ciebie ?
    pozdrawiam, nelson
    D700, D610, N 10.5 2.8, N 35 2.0D, N 50 1.4D, S 20-40 2.8, T 24-70 2.8 VC, N 70-200 2.8 VR, SB900, SB800

Domyślnie

Ale Spyder to zabawka a nie kalibrator
    do sc230 i1DP albo pozyczyc, albo niech ktos skalibruje
    pozniej ustawiasz co ile godzin monitor ma sie sam kalibrowac czujnikiem

Domyślnie

O, to to, powiedz, bo chętnie zaoszczędzę
    D3303s/18-55/35/50/105/28/16/85/YN460 II/RF602/SB-700/055XPROB+804RC2

Domyślnie

Ten Spyder co miałem kiedyś miał na 100% wielokrotnie większy błąd niż najgorsze monitory Samsunga jakie mieliśmy w firmie.
    A LG z IPSe, jak na swoja cenę są naprawdę ok.
    Możesz napisać co to dla Ciebie znaczy "...LG...są naprawdę OK" i jak to ustaliłeś? Pytam bo jest to interesujące ze względu na cenę, ale według tego co czytałem raczej mało realne jeżeli oceniamy według ogólnie przyjętych kryteriów, mierząc przyrządami a nie "organoleptycznie".

Domyślnie

Dzięki Panowie za wszelkie próby pomocy. Jutro prawdopodobnie będę miał od kolegi x rite i1 display pro, którym mam nadzieję skalibruję CS230. W monitorze już zainstalowałem Colornavigatora i może coś z tego wyjdzie

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów