Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Książe

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Książe

Z racji tego, ze czesto kupuje i smakuje nowe piwa zdarza mi sie od czasu do czasu popelnic ich zdjecie nie tylko telefonem aby wrzucic nowosc na instagrama
    Zaczalem sie bawic w bardziej fachowe fotografowanie butelek. W uzyciu dwie lampy: nissin di866II oraz sb900. z jednej strony blenda biala, z drugiej biale przescieradlo i blysk odbity. Warunki typowo chalupnicze. Mam nadzieje, ze nie wyszlo az tak tragicznie

.
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Fuj, ciepłe! Spryskiwaczem trzeba było popsikać
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

Dokładnie to mi się od razu rzuciło w oczy :v Szkoda że nie ma tych kropelek. Ale tak miód malina, podoba mi się.
    Nikon D5100 |Nikon D7100 | N18-105| N35 |Nikkor 70-200 f/2.8 Grey | N55-300|Sigma 17-50 | N SB-700 |YN-560 II| revuenon 135mm f/2.8 | Velbon DF60 | RF603II

Domyślnie

To Piwo serwuje się o temperaturze 12-14 stopni więc schłodzona butelka z kropelkami niezbyt by pasowała
    Ostatnio edytowane przez qualin ; 18-11-2014 o 18:46
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Chyba byłeś nieco za bardzo w prawo względem butelki, bo etykiety mało symetrycznie wyszły. Poza tym, jak dla mnie, to ciut za dużo światła na tle i na lewej "naklejce"
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Fakt nie ma symetrii, ale to chyba bardziej wina krzywo ustawionej butelki bedzie

To jeszcze dorzuce porownanie przed/po obrobce:

Mam jeszcze takie z troche mniejsza obrobka

.

Domyślnie

Jak na fotę produktową, ta bez obróbki jest najlepsza - butelka ma kształt (patrz np. przednia naklejka) oraz naturalne kolory. Jeżeli to miała być fota reklamowa, żadna wersja nie sprawia, że oglądający przełknie ślinę - tu niestety leży głównie estetyka.

Moim zdaniem:
    - inna ogniskowa (widać zniekształcenia na kapslu),
    - inne świecenie (bardziej podkreślające kształt i klimat),
    - inne tło (wybacz, ale to nie pasuje do prezentacji męskiego napoju),
    - inny pomysł na pobudzenie zmysłów (obecna prezentacja nie zachęca do picia, do zabawy).

Generalnie, fajny pomysł na zimę, ale trzeba go trochę jeszcze rozwinąć i doszlifować
    ['O]

Domyślnie

Kapsel sam w sobie był zniekształcony, zapewne ze względu na to, że pod nim był korek. Ogniskowa 50 na fx raczej nie zniekształca.
    Co do tła i męskiego napoju, to Kto powiedział że piwo jest męskie? Szczególnie, że duke of flanders to piwo kwaśne, wytrawne rok leżakowanie w beczce po Bordeaux. W smaku jest jak wino, więc z tą męskością nie przesadzajmy.
    Fakt tło może i niezbyt fortunne, ale takie mam ściany w mieszkaniu
    W każdym bądź razie dzięki za wskazówki.
    .

Uprawnienia umieszczania postów