Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Okna PCV

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

KONDZIU nie szukaj jakiś wyszukanych wymyślnych profili okiennych, bo wszystko to jeden szit. Szukaj ekipy montażystów dobrych , sprawdzonych, solidnych ludzi którzy Ci te okna obsadzą zgodnie z technologią producenta, wyregulują po montażu, wyregulują raz jeszcze po kilku miesiącach, udzielą instrukcji jak je uzywwać i jak przestawic rygielki na zimę i na lato, dadza do tego kluczyk. A nie wpadną wypier... stare okna, a w otwory wrzucą nowe i szybko spier... z akasą od Ciebie. Dzisiaj każdy jest fotografem , każdy jest montażystą okin i innym fachowcem Pilnuj papierów kart gwarancyjnych ze stęplami i z datami zakupu. Potem jak bedzie problem to bedziesz gwarancyjny to bedziesz mial spychologie miedzy DELERAm-montażystą, a producentem i nie będzie nikogo winnego Gówniane niby proste tanie okna porządnie zamontowane to lepszy wydatek niż wypasione konstrukcje wrzucone w dziury i uciekamy

Domyślnie

Chodzą mi po głowie dwaj producenci, Oknoplast Kraków oraz Deceuninck.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kondziu Zobacz posta
    Chodzą mi po głowie dwaj producenci, Oknoplast Kraków oraz Deceuninck.
    A to drugie to nie jest tylko producent profili?
    Nie mylisz ogólnie pojęć?
    Nie kombinuj... weź od znanego/sprawdzonego producenta co robi okno złożone np. z :
    VEKA+winkhaus+dwukomorowa szyba też od sprawdzonego producenta.
    Najważniejsze dopilnować montażu.
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Onsajt Zobacz posta
    A to drugie to nie jest tylko producent profili?
    Nie mylisz ogólnie pojęć?
    Nie kombinuj... weź od znanego/sprawdzonego producenta co robi okno złożone np. z :
    VEKA+winkhaus+dwukomorowa szyba też od sprawdzonego producenta.
    Najważniejsze dopilnować montażu.

Onsajt na co dokładnie mam zwrócić uwagę przy montażu.

Domyślnie

Głębokość osadzenia, to czy jest przyklinowane dobrze i zamocowane do ściany odpowiednią ilością blach. Jak ktoś Ci będzie szpalety później obrabiał to żebyś zwrócił uwagę jak jest styropian dopasowany. Znam kilka domów w których mocniejsze oparcie się o okno spowodowało by jego wpadnięcie do środka :P No cóż, tacy fachowcy...
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbodniak Zobacz posta
    Głębokość osadzenia, to czy jest przyklinowane dobrze i zamocowane do ściany odpowiednią ilością blach........

A jaka to jest odpowiednia ilość blach ?. A co będzię jak monterzy zamiast blach do osadzenia okna użyją dybli ?
    czy to będzie nieprawidłowo ? Głębokość osadzenia...czego ? i ewentualnie jaka jest prawidłowa ta głębość.

Domyślnie

To wszystko będzie w instrukcji dostarczonej do okna (ale kotwy przy PCV chyba co 70cm max, czy jakoś tak). Po za tym blachę (kotwę) też się dybluje (można też wkręcić w pianiaka wkrętem, albo w drewno wkrętem, można przez profil dyblować jak piszesz, można gwoździem do***ać, można też nawet przyspawać do ościeżnicy jak ktoś tam w cegle kawałek metalu znalazł... z resztą, co ja będę tłumaczył - sposobów zależnie od producenta i montażysty jest cała masa. Co do głębokości - no chyba wypada brać pod uwagę to czy będzie ocieplenie i robiona elewacja czy nie, jaka jest grubość i konstrukcja ściany, czy można zlicować na zewnątrz czy musi być nieco schowane... Można dać za mało pianki i porobią się mostki termiczne. Po prostu jak zrobi to pan "Mietek" czy inny "Ździchu" to może być później różnie, a po zrobieniu elewacji czy samym obrobieniu szpalet to już poprawki nie są niczym przyjemnym.

Robię przy elewacjach i w wykończeniówce, uwierz że wiele już widziałem, włącznie z tym jak kolesie przybili gwoździe obok ramy żeby okno trzymało pion i tak je zapiankowali bez klinowania.
    Ostatnio edytowane przez mbodniak ; 19-11-2014 o 21:15
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbodniak Zobacz posta
    To wszystko będzie w instrukcji dostarczonej do okna (ale kotwy przy PCV chyba co 70cm max, czy jakoś tak). Po za tym blachę (kotwę) też się dybluje (można też wkręcić w pianiaka wkrętem, albo w drewno wkrętem, można przez profil dyblować jak piszesz, można gwoździem do***ać, można też nawet przyspawać do ościeżnicy jak ktoś tam w cegle kawałek metalu znalazł... z resztą, co ja będę tłumaczył - sposobów zależnie od producenta i montażysty jest cała masa. Co do głębokości - no chyba wypada brać pod uwagę to czy będzie ocieplenie i robiona elewacja czy nie, jaka jest grubość i konstrukcja ściany, czy można zlicować na zewnątrz czy musi być nieco schowane... Można dać za mało pianki i porobią się mostki termiczne. Po prostu jak zrobi to pan "Mietek" czy inny "Ździchu" to może być później różnie, a po zrobieniu elewacji czy samym obrobieniu szpalet to już poprawki nie są niczym przyjemnym.

Robię przy elewacjach i w wykończeniówce, uwierz że wiele już widziałem, włącznie z tym jak kolesie przybili gwoździe obok ramy żeby okno trzymało pion i tak je zapiankowali bez klinowania.
    Widzę że kolega fachowiec....dużo się napatrzył przy wykonywaniu elewacji .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zen Zobacz posta
    Widzę że kolega fachowiec....dużo się napatrzył przy wykonywaniu elewacji .
    Spokojnie, ci od elewacji też nie święci.
    Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał

Domyślnie

od 2001 roku mam okna "jocz" i przez te lata zero problemu wiosną i jesienią przestawiam regulacje docisku z zimowego na letni i na odwrót i nic poza tym
    nikony dwa i jakies szkła

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów