Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 76

Domyślnie

prawdę mówiąc do każdej z Waszych wypowiedzi można się przyczepić o błedy takie czy siakie, ale ja tego nie zrobię bo po co? zrozumiałam sens wypowiedzi, a że kropka nie tam...chyba nie studiowaliście, oj tam mielibyście co komentować

a powracając do tematu czytałam taką wypowiedź że D40 jest "niemobilną podróbką lustrzanki" przez brak wew. silnika i 100x lepszym wyborem jest D50 bo to pierwszy aparat ,który wprowadza w świat prawdziwych luster

przez te wszystkie wypowiedzi nadal nie mogę się zdecydować czy dozbierać do D50 czy zaryzykować i kupić D40

Domyślnie

Kupilem D40 i jestem bardzo zadowolony!
    Swietny aparacik. Instrukcja obslugi w aparacie w jezyku polskim jest zrobiona swietnie.
    pozdrawiam i zycze dobrego wyboru

Domyślnie

a powracając do tematu czytałam taką wypowiedź że D40 jest "niemobilną podróbką lustrzanki" przez brak wew. silnika i 100x lepszym wyborem jest D50 bo to pierwszy aparat ,który wprowadza w świat prawdziwych luster

jak nie masz w domu słoików (starych szkieł) to nie robi ci różnicy czy kupisz szkła bez czy z wbudowanym. a takie z wbudowanym i tak beda dzialac z innym body pozniej jak sobie je zmienisz..

Oszczędny w słowach
    Miasto
    ze stolicy..........piwa

Domyślnie

Czy szanowni koledzy chcą czy nie to D70s i D50 odchodzą w niebyt. To już zabytki i nic na to nie poradzicie.Nawet producent już ich nie chce

Oszczędny w słowach Awatar vit
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Zawsze jest tak, że są plusy i minusy każdego zakupu. Jeśli jest to Twoja pierwsza lustrzanka to tak jak powiedział saboteur81 nie ma problemu z przystosowaniem starych szkieł bo ich po prostu nie ma masz.
    Co do reszty to trzeba powiedzieć, że D40 jest to nowa konstrukcja i jeśli nie jest ci potrzeby śrubokręt to nie ma się nad czym zastanawiać tylko go brać. Zawsze w przyszłości będziesz mógł zmienić puszkę.
    Sam go mam od stycznia i jestem bardzo z niego zadowolony.
    D300s - S18-50 - N70-300VR - SB600

Domyślnie

To i ja wyjdę z ciemności i odkryję D40. Wcześniej robiłem trochę fotek F75, teraz "pstrykam" D40. Jak na moje amatorskie zacięcie w zupełności wystarcza. Tak jak niektórzy pisali - będę chciał rozbudować, wtedy będę się martwił o szkła. Póki co nie mam nic po za kitowym AF, więc nie mam zmartwień. Bardziej mnie martwi (bo zabieram sie do RAW'ów), że mój NX 1.1 juz stracił ważność. Czego teraz szukać, żeby nie stać w miejscu (JPEG) i iść do przodu, rozwijać się właśnie dzięki D40. Może jakieś sugestie (zaznaczam, że przeszukiwanie forum mam za sobą).
    Pozdrawiam - może będę częściej się odzywał? Oczywiście w sprawach tematów
    Nikon F75 + 28-100; Nikon D40 + 18-55

Oszczędny w słowach Awatar vit
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Darmowy Picasa, ale jakoś mi do gustu nie przypadł. Lepsza alternatywa to Capture One LE z licencją, która była z kartami SanDisk III. Promocja trwała do końca marca, ale sporo tego jest na allegro i w sklepach stacjonarnych też bywają. Ja kupiłem taką początkiem maja.
    D300s - S18-50 - N70-300VR - SB600

Oszczędny w słowach
    Miasto
    małopolska

Domyślnie

a ja z NEFów wróciłem właśnie do Jpegów
    Nikon D40 + Nikkor 18-70. Dopiero zaczynam zabawę z rysowaniem światłem jestem kompletnym amatorem.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasjopeja Zobacz posta
    prawdę mówiąc do każdej z Waszych wypowiedzi można się przyczepić o błedy takie czy siakie, ale ja tego nie zrobię bo po co? zrozumiałam sens wypowiedzi, a że kropka nie tam...chyba nie studiowaliście, oj tam mielibyście co komentować

przez te wszystkie wypowiedzi nadal nie mogę się zdecydować czy dozbierać do D50 czy zaryzykować i kupić D40
    a nie jest tak, że canon zrezygnował z śrubokrętu w body już dwadzieścia lat temu wprowadzając linię EOS?
    W d40 ponoć dzięki wyprowadzeniu śrubokręta są mniejsze szumy. Nie wiem czy to prawda ale następca d80 równiez nie będzie miał śrubokręta tak jak EOS'y.

cytuję za wikipedią

"Wprowadzona w 1987 wraz z aparatem Canon EOS 650 i nadal w produkcji. Skrót został świadomie wybrany ze względu na Eos, boginię grecką. Główną przemianą jest wprowadzenie systemu EF mocowania obiektywów, który zastąpił system FD.
    jest nowym standardem obiektywów, zastępującym używany wcześniej Canon FD. Podstawowym założeniem było przeniesienie silników i mechaniki do obiektywu, dzięki czemu aparat kontaktuje się z obiektywem wyłącznie za pomocą styków elektrycznych (brak elementów mechanicznych). Było to pierwsze na świecie takie rozwiązanie, nieco później wprowadziły je firmy Contax i Olympus."

osobiście mając do wyboru d50 i d40 wybrałbym zdecydowanie d50. Jednak od tych dwóch wolałbym d40x.

ps. zauważyłem, że cena d70s wróciła do tej sprzed podwyżek. w fotobasi jest za 1700 zł.
    Ostatnio edytowane przez tab ; 19-05-2007 o 18:54

Domyślnie

Witam

Dziękuje za dużą ilość wiadomości za wspaniałe zdjęcia te amatorskie i te bardziej profesjonalne. Przekonałem się iż D40 nie jest taki zły? A chciałnym się od was dowiedzić, który obiektyw szerzej widzi 14-45 czy 18-55 ?

sylwek

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów