Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 76

Domyślnie kupilem

od wczoraj mam ten aparacik - kręciłem się za nim od jakiegos miesiąca - teraz przy cenie 1899 wybór był już przesądzony. Za zaoszczedzone pieniądze ( miałem 2500 na aparacik + kit + karta !!! - po tyle były jeszcze nie dawno)
    dokupilem lampe sb-400 i dostałem jeszcze książeszkę Nikonoską dodawaną gratis do aparatu ( choc promocja sie skonczyla , znalezli na zapleczu jeszcze jednen zestaw )

Teraz ucze sie pilnie co tam i czym kręcić i już ...
    Polecam choc po paru godzinach testowania trudno tu o jakies subiektywne odczucia ( no moze ze pomimo niewielkich rozmiarów troche jednak waży ... i przyzwyczajone do hybrydy łapy troche to odczuwają .
    Jak cos to wal z pytaniami

Domyślnie

nie chcę zakładać nowego wątku, a więc zapytam i prosze o radę, czy d40 wystarczy dla amatora, mam zamiar robic zdjecia w weekendy, jednak szybkosc robienia zdiecie-zdjecie w kompaktach jest dla mnie tragiczna, no a porzadne lustra sa bardzo drogie wiec czy jakims wyjsciem jest tu wspomniany d40? tym bardziej ze w euro rtv jest w miare w przystepnej cenie z osprzetem ( prosilabym jeszcze czy ten osprzet wystarczy do zdjec na dworzu- konie w ruchu), nie mam zamiaru wymieniac obiektywow wiec w sumie nie przeszkadza mi fakt ze do d40 musi byc szkielko z silnikiem, bardzo prosze o odpowiedz
    PS bo nie pytam tu o szybkosc,ktora jest tu priorytetem bo d40 jest w stanie zrobic zdjecie->zdjęcie w 1s?
    http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustr...kon-d-40.bhtml
    Ostatnio edytowane przez kasjopeja ; 13-05-2007 o 19:02 Powód: skleroza nie boli:)

Domyślnie

Trochę chaotyczny mail
    O co ci chodziło?
    O szybkość od włączenia do zrobienia zdjęcia - <1s.
    O szybkość zdjęć seryjnych ? koło 2 zdjęć na sek
    O szybkość zdjęć pojedyńczych (jeden za drugim) - koło sekundy

Nie wiemy co jest w zestawie w "euro rtv".
    Oprócz aparatu będziesz na pewno musiała dokupić:
    - karte pamięci (typ SD, pojemność około 1GB-2GB, najlepiej Kingston, Sandisk) jakieś 100zł
    - jakiś pokrowiec (idz i przymierz ten aparat czy będzie ci pasował) też koło 100zł

Wink

Cytat Zamieszczone przez Sever Zobacz posta
    Trochę chaotyczny mail
    O co ci chodziło?
    O szybkość od włączenia do zrobienia zdjęcia - <1s.
    O szybkość zdjęć seryjnych ? koło 2 zdjęć na sek
    O szybkość zdjęć pojedyńczych (jeden za drugim) - koło sekundy

Nie wiemy co jest w zestawie w "euro rtv".
    Oprócz aparatu będziesz na pewno musiała dokupić:
    - karte pamięci (typ SD, pojemność około 1GB-2GB, najlepiej Kingston, Sandisk) jakieś 100zł
    - jakiś pokrowiec (idz i przymierz ten aparat czy będzie ci pasował) też koło 100zł
    chodziło mi o szybkosc zdjec pojedynch no ale dziekuje ze podanie pozostalych szybkosci
    taki jest przy nim osprzet:
    Ogniskowa (dla 35 mm):27 - 82,5 mm
    Nikor AF-S DX 18 - 55 mm
    karte mam
    a co do chaosu to o co konkretnie chodzi?

Domyślnie

Zauważyłaś, że np. w pierwszym mailu nie ma ani jednej kropki?

Domyślnie

po pierwsze to nie są maile a posty
    po drugie chyba nie jestesmy na forum polonistycznym
    a po trzecie to chyba te kropki nie byly konieczne skoro zrozumiales
    ale zamiast czepiac sie interpunkcji odpowiedz na pytanie ,wtedy bedziesz bardziej pomocny
    pzdr

Domyślnie

Wydaje mi się, że starałem się pomóc, nawet siedziałem 5 minut próbując dojść 'o co Ci chodzi'.....
    Mniejsza z tym...

Domyślnie

kasjopeja, nie ma sie co czepiać... Przecież Sever najpierw Ci odpowiedział a później zauważył brak kropek
    D700 | D40 | N50/1.8 | N35/1.8 | N18-55 | SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sylwester Zobacz posta
    Bardzo was prosze wstawcie jakies swoje fotki, gnioy i te ładne musze zobaczyc jak podstawowy obiektyw ostrzy, jakie kolory itp. w razie czego podaje swoj adres: [email protected] czekam, nie zawiedzcie mnie!!

Sylwek
    Witam

Jako, że to mój pierwszy post na forum - chciałbym serdecznie wszystkich przywitać. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć z wyprawy do ogrodu botanicznego. Aparat to oczywiście d40 (kitowy obiektyw 18-55 z filtrem UV hoya) - zdjęcia robione w trybie P (jestem totalnym amatorem i dopiero wciągam się w sztukę robienia zdjęć). JPG'i wywoływałem z plików RAW - bez żadnej obróbki.

Pozdrawiam
    Mam nadzieję, iż powyższe zdjęcia przydadzą się wam w podjęciu decyzji o zakupie nikona d40 (lub innego aparatu hehe). Jeszcze raz zaznaczam - jestem amatorem. Nikon d40 to mój pierwszy 'poważny' aparat i jak na razie jestem w trakcie poznawania jego możliwiści.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasjopeja Zobacz posta
    czy d40 wystarczy dla amatora
    oczywiście, że tak.

aparat jest gotowy do zrobienia zdjecia 0,2s od wlaczenia, opoznienie od nacisniecia spustu do zrobienia zdjecia to ok 0,1s. Oczywiscie przy ustawionej juz ostrosci manualnie lub zlapanej automatem. z tego co czytalem to ma 3 klatki na sekunde. Kwestia ile bedzie czasu ustawial ostrosc bardziej bedzie zalezala od Twojej umiejetnosci doboru trybu AF do sytuacji, sledzenia obiektu, warunków itd. zapas ISO pozwoli robic zdjecia w wiekszosci warunków i na kitowym obiektywie.

a btw, co do interpunkcji.. co innego skracanie wyrazow i z lenistwa niepisanie ogonkow a inteprunkcja ktora pozwala poskladac zdania w logiczna wypowiedz.. moze nie jest to i forum polonistyczne ale jednak czytają to ludzie ktorzy probuja zrozumiec cos z tego w szczegolnosci Ci chetni do pomocy...
    Ostatnio edytowane przez Kacper_84 ; 14-05-2007 o 15:12
    D80, FM2n + konfitury w spiżarce ;]
    "- Po co wasze swary głupie,
    - Wnet i tak zginiemy w zupie!"
    J. Brzechwa

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów