Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Photoolex FL04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guciu69 Zobacz posta
    Dlaczego tak sądzisz?
    Przyjrzyj się na filmik i zobacz jak świeci wspomaganie AF...

Cytat Zamieszczone przez Przemek-83 Zobacz posta
    Robiłem w ciemności i faktycznie lampa wtedy niedoświetla dobrze ale w takiej sytuacji lepiej sie sprawdzi tryb M moim zdaniem.
    Nie chodzi o pracę TTL, a oświetlenie dla AF. Przecież ta lampa świeci kropką i to na 100% jeszcze nie trafia w punkt centralny.
    Niech teraz AF ustawi ostrość.
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 24-11-2014 o 12:53
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

To fakt nie trafia w punkt centralny
    To że jest jednopunktowe oświetlenie AF nie można było bez zakupu stwierdzić. Dziś potestuje w ciemnościach.
    Prawdopodobnie zwrócę towar.
    Jedyne co mnie wstrzymuje to fakt, że jest z polskiej dystrybucji co w przypadku YN mnie zniechęca.
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

Hmm, to nie wiem co zrobić. Opłaca się kupić w/w lampę?
    Nikon D5100 / nikkor 18-105mm

Domyślnie

Powiem Ci tak. Moja lampa jak się okazało jest uszkodzona i jutro ją odsyłam do dystrybutora do krakowa i dostane drugi egzemplarz. Możliwe ,że ta dioda AF nie tak ma świecić. Powodem wymiany jest tryb Slave w którym lampa sama błyska.
    Dopiero jak wróci nowa stwierdze czy ją zwrócić.
    Napisałem mejla do serwisu w sprawie tego Aefu.
    To czy tak ma świecić czy nie to nie wiem bo nigdzie takiej informacji nie znalazłem.
    Nawet pod nazwą BDK DF-660 bo i pod taką występuje
    To chiński wynalazek jak YN więc nie ma co cudów się spodziewać. Jedno jest pewne, że jakbym kupił teraz uszkodzoną YN prawdopodobnie jechała by do czajna w ramach reklamacji a ta jedzie do krakowa a to duża różnica.
    Ostatnio edytowane przez Przemek-83 ; 24-11-2014 o 18:50

Domyślnie

Wróciła do mnie lampa z serwisu.
    Fakt dostałem drugi zaplombowany egzemplarz ale niestety również jest wadliwy :P
    Całkowicie nie działa wspomaganie AF co wyklucza jej użytkowanie.
    Statystyka gorsza jak w yongnuo.
    2 na 2 lampy uszkodzone.
    Zwracam towar i prawdopodobnie kupię coś bardziej sprawdzonego np.metz 52 ,może sb-600 używkę sam nie wiem.

Domyślnie

Pięknie. Też jej nie kupię. Trzeba szukać coś innego.
    Nikon D5100 / nikkor 18-105mm

Domyślnie

Kupiłem nowego metza 52
    Miałem dość borykania się z chińskimi wynalazkami.

Domyślnie

Witam,
    Nie znalazłem osobnego działu do przywitania się, więc robię to tu, w pierwszym poście. Więc WITAM !
    Użytkuję D80 najczęściej z Sigmą 17-50 2.8. Ostatnio zakupiłem omawianą tu lampę. Nie jestem profesjonalistą (ba - pewnie nawet nie jestem amatorem ), wykonuję sporo zdjęć w pomieszczeniach i "spacerowych".
    Chciałbym prosić o pomoc (nie doczytałem się w instrukcji), przed każdym zdjęciem, w momencie wciśnięcia do połowy spustu, lampa robi 3 błyski i po chwili emitowany jest ten błysk zasadniczy wg ustawień w lampie. Dzieje się to w każdym trybie lampy. Myślałem, że ma to związek z błyskiem modelującym, ale wyłączenie też nic nie dało. Przeszkadza to, bo ciężko jest zrobić "szybką" fotkę. Spotkał się ktoś z czymś takim ?

pozdrawiam,
    Łukasz

Domyślnie

Wyłącz redukcję czerwonych oczu. W przypadku lamp innych niż ta wbudowana w aparat, funkcja zupełnie nie jest potrzebna.
    ['O]

Domyślnie

Tak w nawiasie to jak Ci świeci wspomaganie AF? Jedna kropka nie trafiająca w centralny punkt?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów