Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

czyli SB800 tez nie powinna sie synchronizować ? a ja ja odpalam 1/2000 ....1/4000 i naświetla cala klatkę?

http://www.youtube.com/watch?v=1vMOJEmbi0Y - zerknij ten filmik
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 16-11-2014 o 16:37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez balonowaguma Zobacz posta
    czyli SB800 tez nie powinna sie synchronizować ? a ja ja odpalam 1/2000 ....1/4000 i naświetla cala klatkę?
    Synchronizuje.
    Nie czytasz dokładnie co ci GonzoG pisze. Zwracaj uwagę na detale, bo diabeł tkwi w szczegółach.
    SB800 jest lampą reporterską, Quantuum nie.

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    ...
    Lampy sterowane IGBT (jak wszystkie reporterskie i niektóre studyjne)

Lampy te muszą obsługiwać tryb auto FP/HSS. W tym trybie lampa emituje serię błysków, która trwa przez cały czas przebiegu migawki.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    A i zapomniałem o jeszcze jednym - Quantuumy DP-300 będzie można wyzwalać z krótkimi czasami. Będzie lekki gradient, ale naświetlą całą klatkę.

Genesis Reporter niestety nie obsługuje auto FP, a tym samym trzeba zapomnieć o krótkich czasach.

Jacku, GonzoG - czytam uwaznie i nie zgodze sie ze Genesis Reporter moze zapomniec o krótkich czasach - mozecie mnie uswiadomic? mozemy to upozadkowac?

krótkie czasy...
    1. SB800 - synchronizuje sie bo uzywam na codzień
    2. Quantuum R300 - synchronizuje sie bo uzywam na codzień
    3. Quantuum DP-300 - synchronizuje sie ?
    4. Genesis 360 - synchronizuje sie ?

Patrząc na parametry lepiej wypadają lampy Genesis 360 - czy nie? (większy zakres regulacji mocy, delikatnie mocniejsza, sprawniejszy BPack, no i krótkie czasy błysku to chyba tez na plus?)

Jackum GonzoG co byście wybrali majac do dyspozycji ca 2700 i potrzebe zakupu 2 lamp

Ps. Zerknałem na te lampy MQ400 tez wygladaja na plastic
    Ostatnio edytowane przez balonowaguma ; 16-11-2014 o 18:54

Domyślnie

Lampy genesis 360 obsługują tryb FP/HSS. Potrzebny jest tylko specjalny sterownik. Włącza się ten tryb dwoma przyciskami (mode i set). Nie żebym miał te lampy - ale na yt jest filmik polski promocyjny. Pobierałem też instrukcję gdzieś z sieci i wiem, że można korzystać z tego trybu.

Najlepiej byłoby, gdyby wypowiedział się jakiś użyszkodnik tego sprzętu. Sam jestem nakręcony na genesisa, ale wstrzymuję się do wiosny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez balonowaguma Zobacz posta
    Jacku, GonzoG - czytam uwaznie i nie zgodze sie ze Genesis Reporter moze zapomniec o krótkich czasach - mozecie mnie uswiadomic? mozemy to upozadkowac?

krótkie czasy...
    1. SB800 - synchronizuje sie bo uzywam na codzień
    2. Quantuum R300 - synchronizuje sie bo uzywam na codzień
    3. Quantuum DP-300 - synchronizuje sie ?
    4. Genesis 360 - synchronizuje sie ?

Patrząc na parametry lepiej wypadają lampy Genesis 360 - czy nie? (większy zakres regulacji mocy, delikatnie mocniejsza, sprawniejszy BPack, no i krótkie czasy błysku to chyba tez na plus?)

Jackum GonzoG co byście wybrali majac do dyspozycji ca 2700 i potrzebe zakupu 2 lamp

Ps. Zerknałem na te lampy MQ400 tez wygladaja na plastic
    SB-800 ma tryb auto FP i w tym trybie jest cały "sekret".
    Nie każda lampa sterowana IGBT posiada ten tryb.

Cytat Zamieszczone przez tomisiek Zobacz posta
    Lampy genesis 360 obsługują tryb FP/HSS. Potrzebny jest tylko specjalny sterownik. Włącza się ten tryb dwoma przyciskami (mode i set). Nie żebym miał te lampy - ale na yt jest filmik polski promocyjny. Pobierałem też instrukcję gdzieś z sieci i wiem, że można korzystać z tego trybu.

Najlepiej byłoby, gdyby wypowiedział się jakiś użyszkodnik tego sprzętu. Sam jestem nakręcony na genesisa, ale wstrzymuję się do wiosny.
    No to zaktualizowali ją od czasu wprowadzenia na rynek, bo w pierwszych testach jakie były właśnie narzekali na brak synchronizacji z krótkimi czasami.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów