Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Kilka kadrów makro

Witam
    Oto kilka zwierzaków "upolowanych" obiektywem na Mazurach.

1.

2.

3.

4.

5.

Domyślnie

No no, jestem pod wrażeniem, widać oko biologa , zdecydowanie 1 najlepsza - jak dla mnie, oczywiście, reszta również bardzo dobra. Może kilka słów o szkiełku, z którego "strzelano". Pozdrawiam
    D70s + T17-50/2.8 + SB 600

Domyślnie

Piękne zdjątka , idealne
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

GRATULACJE fota 5 super całość, fota 6 świetna kolorystyka, na pająku i żuku jak dla mnie za mała głębia ostrości -
    jaki obiektyw i przysłony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BAS Zobacz posta
    .... jaki obiektyw i przysłony
    wg Exif 105tka. Przesłony jakie tez widac

Domyślnie

faktycznie dokopałem sie przy motylku jest f/25 ( dopiero zaczynam i odkrywam proste dla innych rzeczy)
    a wydawało mi się, że bez lampy też będzie można - dużo taki flesz kosztuje ( gdzieś czytałem o lampach fluorescencyjnych które można stosować, a są bardzo tanie ok. 200 $ - tylko gdzie to kupić i jak używać ?? )

Domyślnie

Witam

Dziękuję za komentarze.

Obiektyw to oczywiście 105/2.8D Nikkora z podpiętymi pierścieniami pośrednimi. Zdjęcia doświetlane sabinką z dyfuzorem kartonowo-aluminiowym. Można go też stosować z lampą wbudowaną i jest to bardzo tanie rozwiązanie.
    Przy tych skalach odwzorowania trudno byłoby złapać owada całkowicie w głębi ostrości Wszystkie zdjęcia to pełne kadry.

Uprawnienia umieszczania postów