Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Endless Dreamy World

Jura Krakowsko-Częstochowska na Velvii 50.

Domyślnie

Rozmarzyłem się. Ja na velvię ziarnisto. To zamierzone?
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiciuD300 Zobacz posta
    Rozmarzyłem się. Ja na velvię ziarnisto. To zamierzone?
    Ano tak. Provia 100F to to nie jest. Generalnie bardzo ograniczam post-proces, którego jedynym celem w moim przypadku jest doprowadzenie, by skan wyglądał mniej więcej tak jak slajd rzucony na ekran..

Przy okazji, jeszcze jedna fota, którą właśnie obrobiłem:

Domyślnie

No więc wg. mojego gustu, druga praca znacząco ciekawsza, coś na niej się dzieje, sle z magentą za to zaszalałeś -
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Magenty to były pół godziny wcześniej. Jak zeskanuję to pokażę.

Swoją drogą to był nieźle świetlnie pojechany świt, testujący pojemność tonalną slajdów...

Domyślnie

ladnie. czy kolory na zdjeciach odpowiadaja tym w naturze ma dla mnie drugorzedne znaczenie- nastroj sie liczy, impresja. ladnie wykonane.
    Ostatnio edytowane przez sufenta ; 12-11-2014 o 19:25
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    ladnie. czy kolory na zdjeciach odpowiadaja tym w naturze ma dla mnie drugorzedne znaczenie- nastroj sie liczy, impresja. ladnie wykonane.
    A ja jednak cenię sobie, gdy skan oddaje mniej więcej to, co slajd rzucony na ścianę.

Oczywiście inna sprawa, że slajd także jest swego rodzaju "interpretatorem" barw i to dość subiektywnym. Cenię jednak ten subiektywizm, bo trafia w moje gusta i jest namacalny, realnie istniejący dla odbiorców i fotografa.
    Dlatego właśnie wciąż fotografuje na slajdach.

Uprawnienia umieszczania postów