Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Ponad mgłami...

Witajcie. Dziś dwa kadry z ostatniego pleneru u naszych południowych sąsiadów.

1.
    Chwilę przed wschodem słońca. Długi czas naświetlania ok 30 sek sprawił, że mgły się rozmyły i wyszło takie trochę mleko.. Może się podobać lub nie. Ja wiem jedno.. Przy tak gwałtownie poruszających się mgłach nie będę już zakładał filtra ND

2. Dłuższa ogniskowa i bardziej panoramicznie. Dwa zdjęcia poziome.

Domyślnie

Skadruj 1 ciaśniej obcinając mgły z dołu i prawej a zdjęcie będzie sporo mocniejsze, bo ma spory potencjał. Odetnij tak po 1/3 i pokaż
    Już teraz mnie się podoba a jak popracujesz nad nim może być super.

Domyślnie

Jak dla mnie jedyneczka jest PIĘKNA, te "mleko" dzięki ND pasi mi jak tra lala Dwójka przyjemna tylko z deka leci na prawicę, no chyba że złudzenie
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Ja bym nic nie przycinał na jedynce. Powiem więcej, dwójkę chętnie zobaczyłbym w tych samych proporcjach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekf34 Zobacz posta
    ....z deka leci na prawicę, no chyba że złudzenie

Wiesz mam podobne odczucia.. ale tam w dole stoją takie zagospodarowania wg nich chyba jest prosto więc już sam nie wiem.. Może dziwnie tak na wzniesieniu ten klasztor stoi ?
    Miło, że przypadło do gustu. Co do 1 to jakby miał puchę z FX'em to może bym się pokusił o ucinanie tutaj tego nie zrobię stracę na jakości zdjęcia mz

Domyślnie

Dobre. Oba kupuje i zazdroszczę widoków.
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Twoje zdjęcia, twoje widzenie, nie naciskam. Myślałem jedynie o porównaniu obrazków, czy po przycięciu, elementy w kadrze nie byłyby lepiej wyważone. Przynajmniej ja lubię czasem zrobić kilka wersji.
    Jednak sprawdza się stara maksyma Kto rano wstaje ... .

Domyślnie

Ładnie się dzieje. Można wiedzieć gdzie to..?
    NIKON

Domyślnie

Piękności Robercie! Świetne prace
    Pozdrawiam.
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Świetne zdjęcia, bardzo fajne warunki trafiłeś.
    Tak z ciekawości, masz może taki kadr jak na jedynce, tylko bez ND i ze światłem jak na dwójce?
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów