Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar Boomerang
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Katowice, wieczorkiem.
    DX

Domyślnie

Cześć, ktoś był może w Warszawie lub Białymstoku i chce się podzielić wrażeniami?

Domyślnie

Ja byłem w Wwie.
    Osobiście, zachwycony nie byłem.
    Dojazd kiepski (straszne zadup...), zimno jak cholera a miejsce.... klimatyczne, ale czy odpowiednie to nie jestem do końca przekonany.

Zasada działania prosta - najpierw prezentacja (krotka, bo sprzęt im posłuszeństwa odmówił), potem wydawanie sprzętu i tyle.
    Do testu był mały ring bokserski gdzie duet sportowców ćwiczył boks czy skakanie na skakance.

Ciekawsza już była prezentacja"maluszków" i ich "szybkości".
    Rozbijanie szyb, rozwałka balona w pułapce na myszy...
    Tylko zimno było jak cholera.

Domyślnie

Bardzo dobre krówki były

Dojazd jak dla mnie b. fajny cały czas 3-pasmówką i nawigacja podprowadziła do samej hali.

Tak jak mówił mini 2 sportowców i 20 fotografów używających serii (karabin d4s ) można za darmo wydrukować w fotokiosku zdjęcia.

W wypożyczalni na oko 2 750 + d4s+ ze 3 810 d7100 i nikony 1 do tego większość obiektywów.

IMO bardzo fajnie zorganizowany event i jeśli nastawia się na sprawdzenie sprzętu to jak najbardziej może się spodobać.
    D7200,D90, N18-200VR, N50/1.8D, SY 8 , Metz 52

Domyślnie

Ja byłem w Warszawie na popoludniowym pokazie. Ogólnie spoko, miałem okazje pobawić się d4s i wypróbować kilka szkieł, które są na mojej liście zakupów. Bardzo fajnie zorganizowana była sesja w ringu. Czy było zimno? niekoniecznie, chyba że ktoś przyszedł w cienkich pantoflach i bluzie to mógł trochę zmarznąć. Było trochę więcej aparatów niż pisze kolega Kamyq i sporo obiektywów, także ja np. spokojnie mogłem wypróbować sobie 3 szkła bez żadnego problemu. Fajna była też prezentcja możliwości nagrywania krótkich filmików slow motion przez nikony 1.
    D850, Z6II, S150-600 Sport, N50 1.8G, N85 1.8G, S35 1.4 Art, T15-30 2.8, Z24-70, Z14-30

Domyślnie

Ja we Wrocławiu byłem - sprzętu jak Kamyq pisał, może nawet trochę więcej. Chwilę w kolejce stałem Do 85mm się nie dopchałem, ale całą "trójcę" na spokojnie przestrzeliłem.

Stanowiska do slow-motion bardzo fajne, modelki też fajne Miejscówka trochę spartańska, ale w sumie bardzo ciekawa (remontowana dopiero część Dworca Głównego). Z jednej strony trochę kable i rury przeszkadzały, ale z drugiej fajny klimat tam panował, lubię takie miejsca.

Domyślnie

A tak to wyglądało

Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    A tak to wyglądało
    Jak robiłeś to zdjęcie, to ja chwilę wcześniej zrobiłem to

A tutaj kilka więcej z szybkiego sortu:
    https://www.facebook.com/kacper.cybu...3457383&type=3

Domyślnie

To ja też wrzucę swoje trzy grosze z Wrocka;

kliknięcie na zdjęciu - powiększa je do jako takiego rozmiaru

Wieczorna tura była mocniej obłożona niż poranna (chyba); ciężko było o zajęcie dobrej pozycji do zrobienia foty........
    Bawiłem się d750 i muszę stwierdzić subiektywnie, że Nikonowi wyszła ( w końcu!) wyśmienita reporterska pucha; pod względem AF nie ustępuje d700, a DR w wysokim ISO to bajka ........
    Ale to co mnie najbardziej w tej puszce urzekło to czwarty typ pomiaru światła - nie dopuszczający do przepaleń ; prawdziwa rewelka.

Meeting ogólnie bardzo fajny ; sporo sprzętu, dziewczyny sympatyczne, prowadzący merytoryczni.
    Można było też, dzięki maszynie postawionej przez Fotojokera (podziękowania), wydrukować sobie bezpłatnie parę zdjątek z focenia.

Szkoda , że nie było do dyspozycji gości (jak i pracowników) choćby małego dystrybutora z wodą ; ..... o kawie nawet nie śmiem wspomnieć. Może na następnych warsztatach ..... Nikonie ?

Piękne podziękowania z mojej strony.
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 16-11-2014 o 22:51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald6803 Zobacz posta
    To ja też wrzucę swoje trzy grosze z Wrocka;

Szkoda , że nie było do dyspozycji gości (jak i pracowników) choćby małego dystrybutora z wodą ; ..... o kawie nawet nie śmiem wspomnieć. Może na następnych warsztatach ..... Nikonie ?

Piękne podziękowania z mojej strony.
    Ha, na następny Roadshow trzeba pójść z plakietką nikoniarzy - coby się w tłumie nie zgubić.
    Impreza fajna.
    Ciekawe były prezentacje malucha - Nikon 1, szczególnie szybkostrzelność podczas filmowania.
    Marek

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
    fb, music, portrait

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów