Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Yongnuo YN-560 III

Witam,
    Zakupiłem lampę Yongnuo YN-560 III do nikona d5100.
    "posiadający wbudowany odbiornik wyzwalaczy RF-602 oraz RF-603"
    Teraz pytanie, żeby używać tej lampy w strobingu i żebym mógł ja wyzwolić potrzebuje nadajnik radiowy?
    Ostatnio edytowane przez driver91 ; 03-11-2014 o 19:23

Domyślnie

Nie, wystarczy ze uzyjesz wbudowanej lampy.

- ustaw lampe na tryb fotoceli
    - lampe wbudowane przestaw w tryb manualny i ustaw na najnizsza moc, ktora pozwoli Ci wyzwolic YN.

Z glowy.

ALE, jesli chcesz wykorzystac wszystkie funkcje lampy, kup sobie nadajnik YN-560 TX i bedziesz mogl sterowac wszystkim zdalnie. Fantastyczne urzadzenie.

Domyślnie

Rozumiem i dziękuje za odpowiedz, do tej pory zastanawiałem się nad nadajnikiem RF-603 II, sterownik YN-560 TX będzie bardziej korzystny?
    pozdrawiam

Domyślnie

I tak i nie.
    Tak, bo oprócz przesłania sygnału "błyśnij teraz" (tyle potrafią 602 i 603) będziesz mógł zmieniać ustawienia lamp (także kilku, niezależnie, bez biegania do każdej, opuszczania statywu, zmiany ustawień, podnoszenia statywu).
    Nie, bo jeśli ma być tanio, nie męczy Cię bieganie do lampy, to możesz kupić o wiele taniej nadajnik rf-602 lub rf-603 (także używany).

Domyślnie

znając życie na jednej 560III się nie kończy to taki 560TX jest cudowny
    ja sam zbieram na kolejne

ale tak jak napisał r_m, taniej 602 lub 603

Domyślnie

dzięki panowie za pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_wozniak Zobacz posta
    znając życie na jednej 560III się nie kończy to taki 560TX jest cudowny
    ja sam zbieram na kolejne

ale tak jak napisał r_m, taniej 602 lub 603
    No OK Panowie, to rzeczywiście wygląda fajnie. Ale powiedzcie mi proszę jaki Waszym zdaniem jest najlepszy pomysł na wkomponowanie w taki zestaw dodatkowo jeszcze lampy systemowej (SB-900 albo SB-910) ?
    Powiedzmy, że mamy dwie albo trzy sztuki 560III, mamy 560TX - tu sprawa jest prosta. Ale jeśli zechcemy do tego zestawu dorzucić jeszcze SB-910 to jakbyście to ograli ? Domyślam się, że SB-910 zapinamy na dodatkowy wyzwalacz ? Jaki byście wybrali pod tą lampę i w tym właśnie zestawie ? Pewnie nie będzie możliwości zdalnej zmiany parametrów lampy systemowej ?
    Ostatnio edytowane przez Sebi75 ; 09-11-2014 o 11:56
    Z6II, Z5

Domyślnie

Ja się sb nie przejmowalem i do strobingu nawet ich nie wyjmuje.
    Jacek ma racje. Po zakupie pierwszej yn, i nabyciu tx`a od razu dokupilem 4 kolejne yn. Minus jest taki, ze lamp bede mial zaraz jak McNally :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebi75 Zobacz posta
    ... Jaki byście wybrali pod tą lampę i w tym właśnie zestawie ? Pewnie nie będzie możliwości zdalnej zmiany parametrów lampy systemowej ?
    Zestaw YN-622N TX i YN-622N i wtedy zdalna zmiana parametrów SB 900/910 przez YN-622N TX.

Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebi75 Zobacz posta
    No OK Panowie, to rzeczywiście wygląda fajnie. Ale powiedzcie mi proszę jaki Waszym zdaniem jest najlepszy pomysł na wkomponowanie w taki zestaw dodatkowo jeszcze lampy systemowej (SB-900 albo SB-910) ?
    Powiedzmy, że mamy dwie albo trzy sztuki 560III, mamy 560TX - tu sprawa jest prosta. Ale jeśli zechcemy do tego zestawu dorzucić jeszcze SB-910 to jakbyście to ograli ? Domyślam się, że SB-910 zapinamy na dodatkowy wyzwalacz ? Jaki byście wybrali pod tą lampę i w tym właśnie zestawie ? Pewnie nie będzie możliwości zdalnej zmiany parametrów lampy systemowej ?
    Kupić YN-622N-TX i YN-622N pod lampę TTL.
    622-TX działa jako pośrednik między YN-560-TX, a YN622 i można bez problemów sterować lampami TTL.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów