Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: w brązie

Domyślnie w brązie

1.

2.

jedna klatka więcej i opis tworzenia tego brązowego tła na BLOGU

Domyślnie

W brązie i sentymentalnie. Tylko trochę bym mniej na środku dał. Ładne.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Szlachetniejsze byłoby w złocie.
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

Super! Jak błyskane?

Domyślnie

pierwsze błyskane dużą srebrną parasolką 150cm z wszytym dyfuzorem i dodatkowo blenda srebrna do wypełnienia
    drugie błyskane softem westcott apollo 28''

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_wozniak Zobacz posta
    pierwsze błyskane dużą srebrną parasolką 150cm z wszytym dyfuzorem i dodatkowo blenda srebrna do wypełnienia
    drugie błyskane softem westcott apollo 28''
    Tworząc to tło chcemy oczywiścię zmniejszyć cene produkcji zamiast płacić ogromne sumy za oryginalne produkty. Teraz tak spojrzałem na Westcott Apollo 28". 113USD, czy mówimy o tym samym? Czy być może dyfuzorów DIY nie stosować?

Domyślnie

mowa o tym samym, ale to mi brat ze stanów przywiózł w prezencie
    a dyfuzor DIY to ten pierwszy 150cm (quantuumowa parasolka srebrna) z wszytym materiałem dyfuzyjnym
    kilka oryginalnych zabawek też trzeba mieć żeby nie wszystko wyglądało jak zrobione z kartonu
    za to ringflash z rury od kibla sprawuje się cudownie

Domyślnie

Ringflash z rury od kibla - padłem! Masz może gdzieś backstejdż z rurą w akcji? Chętnie bym to zobaczył :P
    Pomijając rure, myślałem żeby kupić jakiś dyfuzor do domu razem z tłem, ale pytanie czy jedna reporterka będzię wystarczająco mocna żeby błysnąć?
    W plener też bym ją wziął, ale problem jest taki że Nikoś D5K nie posiada HSS, a strzelanie na f/11+ mnie nie kręci.

Domyślnie

Ringflash oczywiście jest również na BLOGU
    od jednej reporterki najlepiej zacząć
    zdjęcia u góry są tylko z jedną lampą
    jeżeli chodzi o moc, to są różne opcje, od reporterek, lampy z gołymi palnikami typu genesis reporter, po mocne lampy z akumulatorem
    możesz zaopatrzyć się w wyzwalacze TTL, które synchronizują z krótkimi czasami

Domyślnie

możesz zaopatrzyć się w wyzwalacze TTL, które synchronizują z krótkimi czasami
    Niestety, nawet na aparacie 1/200 to max. Brak funkcji Auto FP. Chyba zakupię sobie filtry ND bo innego wyjścia nie mam
    Co do ring flasha, szok! Czasami aż się dziwię że ci się chce, bo na ebayu takie taniochy latają
    Powiem ci tylko jedno, od dziś czytam tego bloga codziennie!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów