Szukaj
W brązie i sentymentalnie. Tylko trochę bym mniej na środku dał. Ładne.
Tutaj jest... podpis
Szlachetniejsze byłoby w złocie.
Nie wiem, co napisać.
Super! Jak błyskane?
pierwsze błyskane dużą srebrną parasolką 150cm z wszytym dyfuzorem i dodatkowo blenda srebrna do wypełnienia
drugie błyskane softem westcott apollo 28''
mowa o tym samym, ale to mi brat ze stanów przywiózł w prezencie
a dyfuzor DIY to ten pierwszy 150cm (quantuumowa parasolka srebrna) z wszytym materiałem dyfuzyjnym
kilka oryginalnych zabawek też trzeba mieć żeby nie wszystko wyglądało jak zrobione z kartonu
za to ringflash z rury od kibla sprawuje się cudownie![]()
Ringflash z rury od kibla - padłem!Masz może gdzieś backstejdż z rurą w akcji? Chętnie bym to zobaczył :P
Pomijając rure, myślałem żeby kupić jakiś dyfuzor do domu razem z tłem, ale pytanie czy jedna reporterka będzię wystarczająco mocna żeby błysnąć?
W plener też bym ją wziął, ale problem jest taki że Nikoś D5K nie posiada HSS, a strzelanie na f/11+ mnie nie kręci.
Ringflash oczywiście jest również na BLOGU
od jednej reporterki najlepiej zacząć
zdjęcia u góry są tylko z jedną lampą
jeżeli chodzi o moc, to są różne opcje, od reporterek, lampy z gołymi palnikami typu genesis reporter, po mocne lampy z akumulatorem
możesz zaopatrzyć się w wyzwalacze TTL, które synchronizują z krótkimi czasami
Niestety, nawet na aparacie 1/200 to max. Brak funkcji Auto FP. Chyba zakupię sobie filtry ND bo innego wyjścia nie mammożesz zaopatrzyć się w wyzwalacze TTL, które synchronizują z krótkimi czasami
Co do ring flasha, szok! Czasami aż się dziwię że ci się chce, bo na ebayu takie taniochy latają![]()
Powiem ci tylko jedno, od dziś czytam tego bloga codziennie!![]()
Skontaktuj się z nami