Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Material na koncert

Witam

Niedlugo bede mial mozliwosc fotografowania koncertu. Posiadam F90X i Nikkora 35-70 3.3-4.5. Jaki material polecicie do fotografowania tego koncertu? Co roku jest dobre oswietlenie, a zalezy mi na tym zeby zdjecia robic z reki. Moze Fuji Pro 800Z ? Czekam na odpowiedzi.

Domyślnie

Jeśli chcesz próbować przy zastanym to w zasadzie poza PRO800Z nie masz wyboru - może ewentualnie ma ktoś jeszcze nie przeterminowane NPZ - poprzednika. No i możesz powalczyć z czarno-białymi - wtedy polecam Fuji Neopan 1600 - można uzyskać niesamowite efekty.

Domyślnie

Fujifilm superia 1600 też powinna dać radę. Ewentualnie czarno-biały + forsowanie, ale to zależy jaki efekt chcesz uzyskać
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Niestety S1600 ma takie ziarno, jakby ktoś puścił pawia. Lekko niedoświetlisz i fota do d... z 1600etek polecałbym Neopana - poszukaj podobnego wątku - wrzucałem przykładowe foty z różnych materiałów światłoczułych.

Domyślnie

no i przede wszystkim: co to za koncert? bo moze bym sie wybral i przy okazji pozyczyl ci jasniejsze szkielka

Domyślnie

Feliniada, taki studencki, przy akademikach na moim osiedlu, taki maly koncercik, w sam raz na cwiczenie przed czyms wiekszym...
    Mam w lodowce Provie 400, ale to chyba jednak za malo, chociaz scena jest niezle oswietlona na tym koncercie.
    Zastanowie sie jeszcze nad cz-b negatywem.

Domyślnie

no ale co gra? ale to jeszcze nie jest impreza z cyklu tych kozienaliowych? (bo wtedy na felinie chyba bedzie sweet noise i cos tam jeszcze no i raczej juz koncert mozna do sporych zaliczac).

Domyślnie

Myslovitz, Reamon i Boys
    Ta impreza tak pol na pol sie do kozienaliowych zaczyna, nikt dokladnie nie wie czy tak czy nie
    Nie wiem jak ze Sweet Noise, nie jestem pewien czy w tym roku bedzie, nigdzie nie ma o tym informacji.

Domyślnie

no to masz jakies srednie informacje reamon jest na pewno pod zamkiem, myslovitz prawie na pewno na muszli w parku saskim, dopiero boysi na felinie i wszystkie te koncerty (na pewno 3 rozne - przed reamonem gra tipsy train) sa osobno, i wszystkie jak najbardziej wchodza w sklad kozienaliow czy tez dni kultury studenckiej...
    masz jakas akredytacje czy cos?

Domyślnie

Moj blad, zasugerowalem sie informacjami z jednej strony, na kilku kolejnych sa inne, tak jak podales.
    Akredytacji nie mam i chyba nie potrzeba, w tamtym roku ludzie latali za barierkami po prostu jak poprosili ochrone o wpuszczenie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów