Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 76

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndBed Zobacz posta
    Idąc takim tokiem myślenia to dojdziemy do smartfona
    Niby dlaczego? Nie ma nic dziwnego (i tak jest już od jakiegoś czasu w Nikonie) że poszczególne modele choć różnie pozycjonowane mają te same lub bardzo podobne matryce. Tak było w przypadku D5000-D90-D300, D5100-D7000 tak też jest w przypadku tercetu D3200(D3300)-D5200(D5300)-D7100. Różnice w obrazku są pomijalne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndBed Zobacz posta
    Idąc takim tokiem myślenia to dojdziemy do smartfona
    W tym kierunku to idzie. 3x droższe szkiełko, które jest najważniejsze z całego sprzętu, jest be. Ale 3x droższy aparat jest już ok. Choć amator i tak nie zauważy różnicy w zdjęciu zrobionym D3100 i D7100 z tym samym szkiełkiem bp. N85/1.8G.

Cytat Zamieszczone przez ppablo12345 Zobacz posta
    Przecież założyciel wątku sam poprosił o pomoc w wyborze pomiędzy dwoma konkretnymi zestawami, z których jeden to 7100?
    Co nie znaczy, że nie warto/można mu poradzić czegoś innego w budżecie, który chce przeznaczyć na sprzęt.

Cytat Zamieszczone przez slaweko Zobacz posta
    A jak podpiąć do smartfona 85 1.8g?
    Zapytaj producenta smartfona.
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaweko Zobacz posta
    A jak podpiąć do smartfona 85 1.8g?
    Beastgripem a jak to za drogo to zostaje nam freelensing

Domyślnie

Amator kupując d7100 dostanie oczopląsu od przycisków i przełączy na zielony program . Filozofa "drogie body plus byle co" jest dominująca, choć nie bronią jej zdjęcia.
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Ja jestem amatorem ale zielonego nie używam

Domyślnie

Oj tam oj tam, miałem na myśli amatora bardziej amatorskiego niż my. Amatora, który chce mieć "najlepszą lustrzankę" bo ona robi najlepsze zdjęcia.
    D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
    http://500px.com/arekkruszka
    FB MM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ned Stark Zobacz posta
    Oj tam oj tam, miałem na myśli amatora bardziej amatorskiego niż my. Amatora, który chce mieć "najlepszą lustrzankę" bo ona robi najlepsze zdjęcia.
    Amator to z łaciny "miłośnik" od AMO - czyli kochać. Ktoś kto się nie zna to laik, nie amator.

Ja bym przy takim budżecie brał d7100, 85 i coś szerokiego, cokolwiek mógłby być nawet kitowy zoom 18-55 i lampkę.
    Ostatnio edytowane przez Misher ; 19-11-2014 o 15:02
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Domyślnie

Tak, a "amartorszczyzna" to umiłowanie ;D
    ['O]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecml Zobacz posta
    Tak, a "amartorszczyzna" to umiłowanie ;D
    Raczej partaczenie/partactwo jeśli chciałbyś znaleźć poprawny odpowiednik "amatorszczyzny".
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Domyślnie

Moim zdaniem, amatorszczyzna to zdecydowanie nie to samo co partactwo, ale chyba nie ma sensu ciągnąć tematu w tym kierunku.
    Wracając do tematu, jestem amatorem i nic mi w obsłudze D7100 nie przeszkadza. Myślę, że gdybym był laikiem, też bym dał radę.
    ['O]

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów