Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie Pogubiłem się - procesory AMD

U syna siedzi Phenom II x2 550
    płyta : MSI 870A-G54

Starałem się doczytać jakie procesory z tych nowych wydajniejszych można tam zainstalować i wygląda że żadne ?

Czyli pozostaje mi wymiana płyty + procka ?

Czy moze jednak lepiej mu lepszą kartę graficzna bo i tak tłucze głównie w gry (LOL ...)

Domyślnie

Są jeszcze Phenom II x6 na AM3, ale wymiękają w porównaniu z nowymi procesorami. Wydaje mi się, że nie ma sensu wymiana karty graficznej na lepszą, bez zmiany płyty głównej i procesora.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 28-10-2014 o 09:27 Powód: nie tapamy.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

Kurcze , jestem praktycznie pewny ze gdzieś były testy różnic pomiędzy wymianą karty graficznej a procesora.
    Uwzględniając oczywiście kwestię zastosowań - gry...

Domyślnie

A jaką masz teraz kartę graficzną, bo do tego procka nie ma sensu wkładać mocniejszej niż Gefoce GTS450
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Witam

Moim zdaniem baza czyli płyta i procek mogą jeszcze posłużyć, nie wiem ile jest pamięci Ram oraz jaka obecnie karta graficzna. GTS 450 jest już niedostępna(była w 2010r) Można wybrać coś z nowych modeli Nvidi Lub AMD(ATI) np.GTX 750 Ti (Ti to takie fabryczne podkręcenie) Lub Radeon(ATI,AMD) R9 270. W kartach graficznych oprócz samego układu ważne są również bity szyny danych pamięci np. 256bity minimum to 128 bity. Następną rzeczą jaką można rozbudować to pamięć RAM min. na teraz przy grach to 8GB. Ostania ciekawsza wymiana w starszym komputerze to wymiana dysku twardego z (talerzami, rotacyjne) na dysk SSD(na kościach pamięci to tak w skrócie) Ta ostatnia wymiana może nie przyniesie wydajności w grach ale uruchamianie i sam dostęp do programów będzie wyraźnie szybszy .

Pozdrawiam

faberone

Domyślnie

4GB ramu
    karta jakiś radeon - całkiem solidny 6850

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    4GB ramu
    karta jakiś radeon - całkiem solidny 6850

W jakie gry gra?

Nie wszystkie gry korzystają dużo z procesora.

Domyślnie

Sprawdziłem tą kartę.

Padaczka trochę.

W nowe gry nie pogra chyba że na minimalnych detalach

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawl_s Zobacz posta
    Są jeszcze Phenom II x6 na AM3,
    Lepiej do gier Phenom II x4 z980 3,7 GHz (najszybszy x6 1090T miał 3,2 GHz, a do gier, choć nie tylko, liczy się wydajność pojedynczego rdzenia)

ew. można spróbować odblokować dodatkowe rdzenie w tym x2 550 i jeszcze podkręcić.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów