Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: D2x za 2000zl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pepsi90 Zobacz posta
    Nie rozumiem jednego, autor postu zarzuca wszystkim, że proponują mu inne o wiele droższe rozwiązania, a d300 jest super puszką którą można dostać w tej samej cenie co d2x. Będzie to o wiele lepszy zakup wg. mnie.
    Autor IMO wybrał i szukał poparcia, kto ośmielił się mieć inne zdanie jest "niedowartościowanym niby-fotografem".
    Zresztą już po ptokach:

Cytat Zamieszczone przez D2xN Zobacz posta
    I tak, dla ciekawskich, nabyłem[...]
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

swoja droga matryca np d3200 zjada na sniadanie :d
    d750 + d800+dk17m+dk19+ gripy newell+> nikkor 28 1.8g , Jupiter 37a, sigma 35 art, sigma 24 art, sigma 50 art, sigma 85 art +> sb910 + 400ws z aku +yn685 -> kiev 60 + sonnar 180
    https://500px.com/witoldpiotrowski

Domyślnie

Powstaje pytanie dlaczego sam go kupił, jeśli nie dla lansów i "kompensacji wielkości ptaszka"? Nie widzę sensu kupowania 10 letniego aparatu, skoro w podobnej cenie mogę mieć aparat (D300) z nowszym sensorem, nowszym procesorem, większym używalnym ISO, szerszym zakresem tonalnym, większą ilością fpsów (8fps z mb-d10 z tego co pamiętam), z czasem jakże użytecznym LiveView. Co mu brakuje? Napisu D2X na pasku
    Jedynym plusem D2Xa jest to, że razie potrzeby wbicia gwoździ, można go użyć jako młotka. Kolejnym minusem jest potrzeba posiadania WIELKIEJ torby i MOCNYCH ramion. D2X+24-70/2.8+SB900 to ile to będzie? 3kg? Jeśli nie mam zarabiać tym sprzetem - po co się tak męczyć?
    I nie jest to odpowiedź typu: nie kupuj, kup D4 Moja negatywna opinia jest poparta praktycznością rozwiązania. Nie mam sprzętu za 100k.

Tymczasem, życzę miłej zabawy I mocnych pleców. Też jako amator kiedyś marzyłem o profesjonalnej puszce z serii Dx, cóż - z tego się wyrasta.

EDIT
    O..już grudzień
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 01-12-2014 o 01:17
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Oszczędny w słowach
    Miasto
    kualalumpur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Powstaje pytanie dlaczego sam go kupił, jeśli nie dla lansów i "kompensacji wielkości ptaszka"? Nie widzę sensu kupowania 10 letniego aparatu, skoro w podobnej cenie mogę mieć aparat (D300) z nowszym sensorem, nowszym procesorem, większym używalnym ISO, szerszym zakresem tonalnym, większą ilością fpsów (8fps z mb-d10 z tego co pamiętam), z czasem jakże użytecznym LiveView. Co mu brakuje? Napisu D2X na pasku

EDIT
    O..już grudzień

1. oczekuje od mderatora podobnego podejścia i udzielenia ostrzeżenia użytkownikowi za obrażanie innych
    2.na pewno w podobnej? D300 i co do tego? pasek? czy jeszcze może obiektyw, może tez lampe? i wszystko w PODOBNEJ cenie?

traktujecie, gieniusie, innych jak idiotow, klecąc pseudo-naukowe wywody dla podreperowania własnego ego, a potem zale, ze jednak nie każdy taki sam kniotek? no sorry...zalosne.

i co, nie masz sprzeru za 100k? ale ode mnie wymagasz, zebym wydawal, więcej niż mi potrzeba? weź się zatanow jeden z drugim.

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Ton, treść i stylistyka wypowiedzi autora wątku mówią same za siebie...

kolego moderku, zwracam uwagę, ze użytkownik Kaarool był laskaw wtracic kompletnie bezużyteczny, obraźliwy kometarz w watku z prosba o opinie na temat sprzętu a nie tonu i stylistyki wypowiedzi. wiec może bądź laskaw, moderku, stosować swoje reguly wobec wszystkich uzytkownikow, albo nie stosuj wcale.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-12-2014 o 12:34

Domyślnie

kolego moderku, zwracam uwagę, ze użytkownik Kaarool był laskaw wtracic kompletnie bezużyteczny, obraźliwy kometarz w watku z prosba o opinie na temat sprzętu a nie tonu i stylistyki wypowiedzi. wiec może bądź laskaw, moderku, stosować swoje reguly wobec wszystkich uzytkownikow, albo nie stosuj wcale.
    Zluzuj, jesteś tu dopiero lekko ponad miesiąc i wyzywasz innych użytkowników tylko dlatego, że mają inne zdanie. Dodatkowo moderatora lekceważąco nazywasz "moderkiem".

Po co zakładałeś ten wątek? Chciałeś - kupiłeś. Oczekiwałeś, że spotka Cię sam aplauz i wszyscy będą Ci gratulować zakupu życia?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Wracając do D2x...

Nie sądzicie, że zewnętrzny czujnik oświetlenia zastanego robił dobra robotę?
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

1. oczekuje od mderatora podobnego podejścia i udzielenia ostrzeżenia użytkownikowi za obrażanie innych
    2.na pewno w podobnej? D300 i co do tego? pasek? czy jeszcze może obiektyw, może tez lampe? i wszystko w PODOBNEJ cenie?
    TAK W PODOBNEJ.
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=255452 D300 - 1100zł
    http://allegro.pl/nikon-lampa-sb-900...847450106.html SB 900 - 700zł-800zł
    allegro.pl/obiektyw-nikon-nikkor-18-55-af-s-dx-jak-nowy-i4847025235.html Nikkor 18-55 250-300zł
    I co, czy gdzieś Cię okłamałem? Ty po prostu nie masz pojęcia za ile możesz coś kupić Koniecznie nie chcesz przyznać mi racji.
    traktujecie, gieniusie, innych jak idiotow, klecąc pseudo-naukowe wywody dla podreperowania własnego ego, a potem zale, ze jednak nie każdy taki sam kniotek? no sorry...zalosne.
    To Ty traktujesz nas jak kretynów, a my się nie dajemy i Tobie się to nie podoba.

Swoja drogą fakt, że ta SB900 co kupiłeś była strzelana 3 razy jest nie do udowodnienia. Za 1600 to można kupić następcę sb910. Także zasmucę Cię, i nawet jeśli jest tak mało razy strzelana jest warta nie wiecej niż 1000-1100zł.

Jeśli aparat jest w dobrym stanie można go wystawić na allegro za 1500-1600zł, 18-55 też sprzedać powiedzmy za 300, a wtedy starczy Ci na D300+18-70, na luzie. Lampa Ci zostanie.
    Ostatnio edytowane przez velaskez ; 01-12-2014 o 21:19
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Też jako amator kiedyś marzyłem o profesjonalnej puszce z serii Dx, cóż - z tego się wyrasta.
    Czy wg. Ciebie seria Dx jest tylko dla pro lub dzieci które z tego nie wyrosły? Pytam zupełnie spokojnie i poważnie. Bo wg mnie nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Czy wg. Ciebie seria Dx jest tylko dla pro lub dzieci które z tego nie wyrosły? Pytam zupełnie spokojnie i poważnie. Bo wg mnie nie.
    A ja spokojnie i poważnie powiem, że oczywiście nie. Natomiast jest wiele czynników, które przemawiają przeciw kupnie pro puszki przez kogoś kto jest tyle amatorem. Dla mnie są to obecnie:
    - waga sprzętu
    - koszt ewentualnych napraw
    - koszt samego sprzętu
    Jeśli komuś to nie przeszkadza, niech kupuje - natomiast jest to moje zdanie, które mogę na forum wyrażać

Domyślnie

A ja spokojnie i poważnie powiem, że oczywiście nie. Natomiast jest wiele czynników, które przemawiają przeciw kupnie pro puszki przez kogoś kto jest tyle amatorem. Dla mnie są to obecnie:
    - waga sprzętu
    - koszt ewentualnych napraw
    - koszt samego sprzętu
    Jeśli komuś to nie przeszkadza, niech kupuje - natomiast jest to moje zdanie, które mogę na forum wyrażać
    Teraz wyjaśnione. Wcześniej bardzo ogólnikowo poleciałeś wg. mnie. I faktycznie, wiele zależy od osobistych priorytetów.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów