Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pako1 Zobacz posta
    Ten typ tak ma,
    bzdura..mam d7100 chyba z 1,5 roku i ani razu sie nie zawiesil - oprogramowanie pierwotne-nieaktualizowane. Karta Sandisk 32GB 45mb/s. Obiektywy nikona, lampa metz i zadnych problemów.
    pixel 4a

Domyślnie

I jak mam też około 1,5 roku i nie stwierdziłem żadnych zawiech, więc stwierdzenie "ten typ tak ma " jest co najmniej nie na miejscu !
    D700 // S 24-70 2,8 // N 35 1.8 DX // SB700 //

Domyślnie

Mi się zawiesił raz w sumie kilka dni od użycia ale z winy starej karty, która i tak miał być zmieniona, po zmianie na SanDisk 32Gb 95mb/s x2 hula jak trzeba

Post Nikon

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    Chciałeś iść z Krosna do Warszawy, jedyny serwis Nikona jest w Warszawie.
    jeśli jest jakaś nowsza wersja oprogramowania do D7100 to zrób aktualizację, może poprawili jakieś błędy.
    Mój błąd miałem napisać do sklepu tam, gdzie kupiłem, a jeśli była, by taka konieczność, to niestety, ale byłbym w stanie wysłać kurierem do Nikona. A co do waszych odpowiedzi, to dodam jeszcze, że posiadam kartę 32 gb Extreme 45 Mb/s San Disk. Spróbuję body zaktualizować i sformatować kartę i po jakimś czasie napiszę, czy się coś zmieniło.

Post Nikon

Ok aktualizacja zakończona karta sformatowana z body i komputera. Więc teraz czekam na efekty oby się już nie zacinał.

Domyślnie

mi tez na poczatku zwiesil sie 2 albo 3 razy i musialem akumulator wyjac (mam go od ok 15 miesiecy)
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

Mam D90 od kilku lat i też zdażyła się jedna zwiecha ładnych kilka miesięcy temu. Po wyjęciu baterii wszystko ok, ale gdyby sytuacja się powtórzyła, pewnie skontaktowałbym się z serwisem.

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz28 Zobacz posta
    Ok aktualizacja zakończona karta sformatowana z body i komputera. Więc teraz czekam na efekty oby się już nie zacinał.
    Kartę formatuj zawsze w aparacie, jeśli usuwasz wszystkie zdjęcia z karty to także za pomocą opcji formatowanie karty.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz28 Zobacz posta
    karta sformatowana z body i komputera. Więc teraz czekam na efekty oby się już nie zacinał
    Jak już czujesz potrzebę formatowania w wielu urządzeniach, to pamiętaj, by aparat był ostatnim z nich.

Domyślnie

Zaraz religia powstanie na temat formatowania kart w aparacie...
    Nigdy tego nie robiłem i nigdy nie miałem problemów z kartami... a nawet powiem, że jest wręcz przeciwnie - odpowiednio sformatowana karta w komputerze będzie działała szybciej i można zyskać trochę na pojemności...
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów