Szukaj
I jak mam też około 1,5 roku i nie stwierdziłem żadnych zawiech, więc stwierdzenie "ten typ tak ma " jest co najmniej nie na miejscu !
D700 // S 24-70 2,8 // N 35 1.8 DX // SB700 //
Mi się zawiesił raz w sumie kilka dni od użycia ale z winy starej karty, która i tak miał być zmieniona, po zmianie na SanDisk 32Gb 95mb/s x2 hula jak trzeba![]()
Mój błądmiałem napisać do sklepu tam, gdzie kupiłem, a jeśli była, by taka konieczność, to niestety, ale byłbym w stanie wysłać kurierem do Nikona. A co do waszych odpowiedzi, to dodam jeszcze, że posiadam kartę 32 gb Extreme 45 Mb/s San Disk. Spróbuję body zaktualizować i sformatować kartę i po jakimś czasie napiszę, czy się coś zmieniło.
Ok aktualizacja zakończona karta sformatowana z body i komputera. Więc teraz czekam na efekty oby się już nie zacinał.
mi tez na poczatku zwiesil sie 2 albo 3 razy i musialem akumulator wyjac (mam go od ok 15 miesiecy)
D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo
Mam D90 od kilku lat i też zdażyła się jedna zwiecha ładnych kilka miesięcy temu. Po wyjęciu baterii wszystko ok, ale gdyby sytuacja się powtórzyła, pewnie skontaktowałbym się z serwisem.
Zaraz religia powstanie na temat formatowania kart w aparacie...
Nigdy tego nie robiłem i nigdy nie miałem problemów z kartami... a nawet powiem, że jest wręcz przeciwnie - odpowiednio sformatowana karta w komputerze będzie działała szybciej i można zyskać trochę na pojemności...
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Skontaktuj się z nami