Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Kamienica przy Próżnej

...od strony Placu Grzybowskiego. Ponoć jedna z ostatnich, które przetrwały Powstanie.

#2 "twarz" kamienicy

Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

No prosi się o choć jeden obraz całości tytułowej bohaterki. Nie dało rady...?
    sprzęt: fotografuję sercem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    ...od strony Placu Grzybowskiego. Ponoć jedna z ostatnich, które przetrwały Powstanie.
    Powstanie przetrwało znacznie więcej chałup i w większości (choc nie wszystkie) mają się dobrze.
    Wartość tej kamienicy wynika z zupełnie czego innego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jędrula Zobacz posta
    No prosi się o choć jeden obraz całości tytułowej bohaterki. Nie dało rady...?
    Mogę się postarać się o taki obraz, choć zważywszy na okoliczności najbliższego weekendu, raczej nie nastąpi to szybko Niestety elewacja w tej chwili prezentuje się o wiele mniej ciekawie, niż przez ostatnie lata (przed rozpoczętą rewitalizacją). Wypada tylko żałować, że nie "odkryłem" jej wcześniej.
    W czasach wojennych faktycznie nabrała wartości historycznej - znalazła się w granicach getta, o czym ma przypominać graffiti na "6", a pomiędzy nią, a sąsiednią po drugiej stronie Próżnej, stanęła w 1944 powstańcza barykada.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R

Domyślnie

Zgodnie z sugestią, jeszcze 2 dzisiejsze fotki przedstawiające "większą całość". Niestety, obiecujące światło i niebo pokazało się tylko rano

Uprawnienia umieszczania postów