Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    ...
    @Johanan: mam nadzieję, że we własnego cienia się nie boisz
    Między nami mówiąc, to niczego się nie boję, odkąd miałem bliskie spotkanie z kostuchą, ale jakąś logikę warto w codziennym życiu stosować, by nie wyjść na zupełnego popaprańca.

Zresztą, co mi do tego, że ktoś godzi się aby przysłowiowy Wielki Brat zaglądał mu w przysłowiową rzyć, lubi, to niechaj mu zagląda, ale nie sądzę, by odsetek takich ekshibicjonistów był na tyle duży, by w ogóle warto było ich brać pod uwagę.

Prędzej, ludziska z niewiedzy instalują oprogramowanie zawierające rootkity, bo trudno się nie zgodzić, że skoro firma Pace jednak ma się dobrze, to ktoś raczej korzysta z ich rozwiązań.

A co do samej mechaniki działania zabezpieczeń iLOK, to nikt tu nie wie nic pewnego, więc jednak warto się mieć na baczności, tym bardziej, że jak mówiłem wcześniej iLOK pierwszy, potrafił się zagnieżdżać nawet w BIOS-ach niektórych maszyn.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Piszesz o tych rootkitach i piszesz ale co z nich wynika? Czy jak sobie firma sprawdza czy Twoja kopia jest legalna to dla Ciebie taki problem? W końcu jest za darmo. Też mogę napisać - ludzie nie instalujcie Windowsa bo oni instalują rootkita (sprawdzają legalność). I co każdy z nas teraz się na Mac'i przerzuci?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Piszesz o tych rootkitach i piszesz ale co z nich wynika? Czy jak sobie firma sprawdza czy Twoja kopia jest legalna to dla Ciebie taki problem? W końcu jest za darmo. Też mogę napisać - ludzie nie instalujcie Windowsa bo oni instalują rootkita (sprawdzają legalność). I co każdy z nas teraz się na Mac'i przerzuci?
    Czym innym jest sprawdzanie legalności oprogramowania przeprowadzane w sposób jawny, tak jak to robi MS, a zupełnie czymś innym jest realizowanie tego na zasadach takich, jak to proponuje firma Pace.

Przyznam szczerze, że nie wiem jak obecnie działa iLOK 2, ale powtarzam, że jedynka potrafiła modyfikować nawet BIOS-y, więc ingerować bezpośrednio w sprzęt nieszczęśnika, który skorzystał z oprogramowania zabezpieczonego tym czymś.

Mnie, takie coś nie bardzo odpowiada.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Jeśli ten wynalazek rzeźbi w epromie to rzeczywiście średni deal. Trzeba będzie zbadać temat i poczytać co to i jak się tego pozbyć.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na szczęście nie każdy sprzęt jest wrażliwy, ale np. Lenovo N200 (0769), poległ na tym polu i bios jest już kompletnie niemodyfikowalny, nie da się go programowo nadpisać i pozostaje programowanie kości na poziomie sprzętowym.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Załamujecie mnie. Ktoś z Was rzuca jakieś niesprawdzone info i pada blady strach na niedoświadczonych użytkowników komputera i teraz będą się bali fajnej aplikacji za darmo instalować.

A ja ostatnio czytałem ale nie powiem Wam gdzie, że Adobe podobno jakieś nowoczesne rootkity instaluje przy instalacji Lightroom i Photoshop. Potwierdzili to również badacze renomowanej amerykańskiej uczelni

Domyślnie

A ja używam DxO od lat (od wersji 5 do 9) i jak do tej pory komputery działają mi z tym softem bez problemów.
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ropusz, powiedz i co w tym temacie zmieni Twoja radosna ignorancja?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    ropusz, powiedz i co w tym temacie zmieni Twoja radosna ignorancja?
    Muszę napisać jaka jest prawda aby bronić innych użytkowników przed Twoją spiskową teorią dziejów.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Muszę napisać jaka jest prawda aby bronić innych użytkowników przed Twoją spiskową teorią dziejów.
    Myślę, że nadszedł odpowiedni moment, by przerwać ten nierówny dyskurs.

Każdy ignorant zasłania się przed hipotetycznymi "spiskowymi teoriami dziejów", inaczej pewnie nie byłby ignorantem.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów