Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Pytanie do szachistów

Chciałbym rozegrać partię korespondencyjną z osobą, z którą widzę się bardzo rzadko. Mailem – niewygodnie. Nie mam też możliwości, aby gdzieś stała szachownica z aktualnym stanem gry – mam w domu dzieci

Polecicie jakiś prosty i najlepiej bezpłatny portal do szachów korespondencyjnych? Nie musi mieć bajerów, ani jakichś rozbudowanych statystyk. Ważne, aby w dowolnym momencie dało się zalogować, wykonać ruch i ew. zostać powiadomionym o kolejnym ruchu przeciwnika. Czyli, żeby się dało rozegrać 1 partię korespondencyjnie

Dzięki

Domyślnie

Kumple i ja graliśmy na kurniku, ale chyba on Cię nie zadowoli. Musiałbym pogadać z jednym, bo on codziennie "jakieś ruchy" uskutecznia
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Czy jedyną i główną zaletą partii korespondencyjnej nie jest przypadkiem właśnie to wszystko co próbujesz wyeliminować?
    Przecież jak to ma być przez portal jakiś to równie dobrze zwykłą partię rozegrać można, nie?
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Dzięki za komentarze.

moshica, na kurniku gra się online - więc nie bardzo o to chodziło.

RobertMiernik, korespondencyjne polegają na tym, że dopuszczamy długie przerwy między kolejnymi posunięciami. Np. wykonuję swój ruch dziś o 8ej, mój przeciwnik wieczorem po pracy sprawdza co zrobiłem rano, myśli całą noc i następnego dnia o 10ej wykonuje swój ruch. Itd. Moja sytuacja jest taka, że mam 2 ograniczenia: mnie i mojego przeciwnika dzieli 200 km i trudno o taką pora dnia, żebyśmy mieli obydwaj w tym samym czasie możliwość pogrania. Ale partię chętnie by się rozegrało

puciek, dzięki za konstruktywny link Muszę przejrzeć to zestawienie i spróbować. Jak się uda, to dam znać

Domyślnie

Rozsądnie to brzmi, dzięki za linka, może też spróbuję, bo przestałem grać od kiedy na kurniku nikogo rozsądnego spotkać nie mogłem.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Hobbits.... ja swego czasu grę ze znajomym oparłem na papierowej szachownicy i kartonikowych figurach 2D (nadruk) na magnesikach, a poszczególne ruchy słaliśmy sobie sms`em Dzieliło na kilka tyś. km.

Domyślnie

Grzesiek, rozumiem W tej chwili wysyłamy sobie plik excelowy mailem... Natomiast nie jest to wygodne. W ten sposób co piszesz mógłbym też mieć rozstawioną zwyczajną szachownicę, na której miałbym aktualny stan gry. Tyle, że to niepraktyczne, zwłaszcza przy dzieciach w domu

Domyślnie

Ludziki, to załóżmy Nikoniarską Ligę Szachową i lećmy na punkty rankingowe Na kurniku zum Beispiel. A tu tylko wyniki postować.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Kiedys zajalem 3 miejsce w szkole sredniej w turnieju szachowym do tego czasu alkohol mi juz muzg przezarl

Edit: ja bym pogral
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Uprawnienia umieszczania postów