Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36
    Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Ty nie wiesz jak to dziala czy robisz egzamin? Dziala normalnie jak kazdy hamulec tarczowy tylko zacisk do wewnatrz, a nie na zewnatrz dzieki temu przy tej samej feli mozna bylo zastosowac wieksza tarcze = lepsze hamulce ale skoro tylko Audi mialo ten wynalazek przez chwile to jak widac nie sprawdzilo sie to

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mbodniak Zobacz posta
    więc jak mają się szybko ścierać?
    W autach o większej mocy i dużym momencie obrotowym, wymiana klocków co 15 tys. km na osi napędowej to nic dziwnego. Kontrola trakcji zużywa hamulce na potęgę. U mnie przednie starczają na 30-40 tys. , tylne rzadko wytrzymują 15 tys. km, zwłaszcza zimą.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Trzeba tak jeździć żeby kontrola trakcji nie miała się po co włączać, bo jak człowiek dla wygody nie ujmuje gazu przy starcie na śniegu to później tak musicie zmieniać klocki
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

Spróbuj ruszyć delikatnie na śniegu, 350 konnym autem z momentem obrotowym ponad 500 Nm. I z napędem na tył. Szpera i b. dobre opony niewiele tu pomagają, nie tylko na śniegu. Z dwojga złego wolę zmieniać klocki, niż opony.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Ruszałem mocniejszym nie raz i da się. Ale pokusa tym większa im większy moment i moc, dodając do tego tylny napęd... no cóż, na pewno nie zmieniał bym ich rzadziej
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 28-10-2014 o 09:28 Powód: orto. ("tylni")
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

A jednak nie przód a tył i nie kamień a klocki się skończyły i tarły, dzisiaj wymieniłem

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów