Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    (najlepiej związanych ze sprzętem przemysłowym, którego nie wymienia się co 2-3 lata jak PC-ty, tylko co kilkadziesiąt lat)
    nie znam się na tym , nie wiem o co chodzi ale to zdanie przypomniało mi zdarzenie z narad w firmie, w której robię.
    Są tam jakieś komputery, mają z 10 lat i zaczyna do nich brakować jakiś części, kart itp. na wymianę uszkodzonych. No i dyrektor się pyta faceta od tych systemów, jaką ma sytuację. A facet mówi że fatalnie. Na Wolumenie już prawie nic nie ma, a na Zachodzie też ciężko, bo NASA wszystko wykupuje
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

No i to jest własnie problem, bo na przykład taka specjalizowana obrabiarka sterowana numerycznie (nie mówiąc już o całych liniach produkcyjnych) może być warta grubo ponad milion PLN, a uszkodzony napęd dyskietek 720kB (tak, tak, kiedyś takie też były nowością), którego nigdzie nie można kupić, czasem czyni ją praktycznie bezużyteczną. Wymiana sterownikaów lub ich przeróbka są oczywiście możliwe, ale to też pokaźne koszty, bo to jest jednostkowa robota. A maszyna nie pracuje.
    Jacek

Domyślnie

He he - przypomniało mi się, jak NASA szaleńczo poszukiwała dyskietek 8" (których stacje znajdowały się na promach kosmicznych), płacili każde pieniądze! W związku z tym zakopałem kilka napędów magneto-optycznych i całe pudło dyskietek MO230 w ogórdku - wiem, że NASA ich używa i pewnego dnia się po nie zgłosi... Jedyne co mnie niepokoi to fakt, że te cholerne dyskietki są praktycznie niezniszczalne

Domyślnie Siedzi

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Czy ktoś wie, co robi Nikon Monitor?
    Taki debilek co siedzi i czeka aż ktoś podłączy kulpiksa do komputera. Coś w rodzaju pani w US albo ZUS czekającej na porzyjęcie petenta.

http://www.fbmsoftware.com/spyware-n...Nikon_Monitor/

A wracając do meritum, gdyby czornyj słowo "stworzono" wziął w cudzysłów, nie byłoby problemu. Ja się akurat domyśliłem, że o to chodzi. To tak jak Sony "stworzyło" swoje lustrzanki cyfrowe i bagnety na nie.

A jeszcze w temacie, czy nie byłoby pięknie gdyby wszyscy nasi ulubieńcy za jakąś "symboliczną" kwotę udostępniali stare wersje oprogramowania? Bez wsparcia, bez aktualizacji, tylko po to, by mieć legalne oprogramowanie. Ilu osobom wystarczyło by Windows 98 i Office 97? PS 5 albo 6? Nie wydaje mi się, żeby takie rozwiązanie zbytnio wyżarło zyski ze sprzedaży najnowszych wersji.

P.
    Fiat Lux

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Wszystko jak najbardziej tak . To była sarkastyczna, zjadliwa i bezczelna ironia, wydawało mi się to oczywiste.
    ja wiem, Ty wiesz, inni wiedzą itp. ale ktoś może o tym nie wiedzieć
    szczególnie ktoś kto nie siedząc na tym forum za często nie zna Twoich sarkastycznych , zjadliwych i bezczelnych ironii
    FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    ja wiem, Ty wiesz, inni wiedzą itp. ale ktoś może o tym nie wiedzieć
    szczególnie ktoś kto nie siedząc na tym forum za często nie zna Twoich sarkastycznych , zjadliwych i bezczelnych ironii
    Wynikało to z kontekstu wypowiedzi. Jak można coś "stworzyć" przejmując firmę? Faktycznie mogłem wziąć w cudzysłów, ale wierzę w inteligencję i domyślność forumowiczów.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

powinno być tak, jak z samochodami...obowiązek utrzymania produkcji części zamiennych oraz wsparcia programowego przez 10 lat po zakończeniu produkcji...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów