Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Domyślnie

Są produkowane na pewno widziałem kilka razy na Allegro jak były razem sprzedawane z aparatami czyt. Gratis ale nigdzie w necie nie znalazłem informacji w każdym razie dzięki za odpowiedz a nie jak w powyższych 2 przykładach za lizustwo.. miejmy nadziej że to forum będzie się rozwijało w dobrym kierunku gdzie użytkownicy tego aparatu będą starali sobie pomagać, doradzać a nie koniecznie pompować pieniądze[w tak zwane oryginalne akcesoria które kosztują niewiadomo dlaczego -wiadomo wiadoma- tak drogo]myślę że nieraz można znaleźć zamienniki nie ustępujące tym oryginalnym w lepszej cenie ...
    Dla przykładu podzielę się moją refleksją na temat pierścieni redukcyjnych otóż zakupiłem jedną taką sztukę u sprzedawcy na allegro i musze powiedzieć ze jestem zadowolony na 100% tym bardziej że zapłaciłem za nią 39zł u jakiego sprzedawcy dla zainteresowanych kontakt na majla nie będę nikomu robił reklamy i kupiłem tez tuleje za 89+ szkło uv i jest to kompletna klapa towar musiałem odesłać sprzedawcy pieniądze zostały mi zwrócone a mogło się to sączyć tragicznie pogniewasz tuleje były za kurtki i po nakręceniu szkła obiektyw napotkał by na przeszkodę[nie mógł wysunąć się do pełnej ogniskowej] a cała sprawa dotyczy milimetra tak milimetra jednego dodam....To tyle jeśli macie jakieś sugestie informacje na temat tego sprzętu bo jak widzicie firma nikon oprócz tego że sprzedaje ten aparat w kwocie 4000 tyś zł nie świadczy użytkownikom, których przybywa żadnych serwisów poświeconych temu aparatowi powiem więcej oryginalny serwis nikona jest niechlujny niestaranny i w ogóle nie można mówić że jest przygotowany z myślą o użytkownikach sprzętu marki nikon
    Pozdrawiam

Domyślnie

Witam
    Jest zamiennik, firma Batimex, www.batimex.pl. Jedyny problem w tym, ze jest dwa razy drozszy od orginalu. Co ciekawe to inne z tej serii kosztuja o polowe mniej niz orginaly.
    pozdrawiam

Domyślnie

Wcale sie nie podlizuje Nikonowi , mowie ci ze nie warto brac podrobek baterii gdyz orginalna kosztuje okolo 70 zl i do tego jest sprawdzona. Bez przesady , gdyby to byla naprawde potworna cena to bym ci poradzil zamiennik.
    Co do innych zamiennikow jak obiektywy lampy i szkla to sie zgadzam sa o wiele drozsze produkty Nikona .
    Pozdrawiam

Damian

Domyślnie

Damian - mam wrażenie, że nie bardzo wiesz o czym piszesz. Nie wypowiadam się o konkretnym zamienniku, ale np do D70 zamiennik jest tańszy i lepszy. Jego przewaga to głównie pojemność i faktycznie wiecej zdjeć można zrobić. Mierzyłem napięcia w oryginale i w zamienniku po naładowaniu, po 1000 zdjęć i gdy aparat nie chciał już pracować. Wartości były identyczne. Ktos na specjalistycznym sprzęcie rozładowywał oryginał i zamiennik. Zamiennik ok 30 minut trzymał dłużej. Skoro ma lepsze parametry i jest tańszy to dla mnie wybór jest oczywisty. A 70 zł a np 35 to jest różnica, która warto spozytkowac na coś innego.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Nie rozmawiamy o D70 irekka , tylko o cp8800
    Co do baterii to moim zdaniem wole firmowa i takie jest moje zdanie bo duzej roznicy nie ma.
    Pozdrawiam

Damian

Domyślnie

Mój przykład o D70 podałem tylko dlatego bo go osobiście sprawdzałem. Ale wczesniej miałem zamiennik do 5700 - kupiony na allegro. Cena 1/3 oryginału i sprawował sie bardzo dobrze. Ta firmowość polega zazwyczaj na naklejce - ale każdy kupuje i używa to co chce. Zresztą sam zauwazyłeś że dużej róznicy nie ma (chyba, że chodziło Ci o cenę)
    Pozdrawiam

Domyślnie

Gdzie mozna kupic orginal aku do 8800 za 70 zl??? To kupie od razu 5 szt
    Najtanszy jaki znalazlem to 240 zl
    pozdrawiam

voodoo_73
    Gość

Domyślnie Heh...

No dokładnie za 70 zł - biorę każdą ilość Pani w sklepie "niby-nikon" powiedziała z głowy, że około 250, ale w zasadzie to nie ma Zamienniniki na wagę złota. No chyba, że ktoś zainwestuje w gripa i będzie sobie ładował akumulatorki-paluszki... Ale grip, to z kolei historia na inny wątek... SKĄD ONI BIORĄ TE CENY??

Domyślnie

Witam......
    Tak widać przebłysk geniuszu 70 zł x 3 i faktycznie wychodzisz na swoim z tym że ja nadal szukam zamiennika za 240 zł : 3......
    Pozdrawiam

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów