Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Wieczorne manewry

Witajcie!

Zostałem poproszony przez znajomego o zrobienie kilku fotek dla lokalnego klubu modelarskiego. Warunek był jeden - miało to być wieczorem żeby było widać, jak stateczki są oświetlone. Żeby było śmieszniej, to w związku z tym, że mój 70-200 był w tym momencie na wakacjach w ciepłych krajach musiałem się posilić maualnymi szkłami: Tairem 300 i Hanimexem 135 Oto, co z tego wyszło:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Pozdrawiam,
    SerU
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Wybieram kadry 1, 2, 6 i 7. Bardzo fajne modele i dobrze je pokazałeś. Ładnie naświetlone, widać światełka i nakład pracy włożony w budowę jednostek.

Podziwiam cierpliwość w ostrzeniu manualami... Na ostatnim zdjąłbym ten kolorowy szum z jasnych tonów.

Domyślnie

Dzięki KaarooL za odwiedziny i opinię Fakt, na dwóch ostatnich już zaszumiało (mocno wyciągane ISO3200 ), ale było już praktycznie ciemno, jak robiłem te fotki.

Taka ciekawostka: model z fot. 4,6 i 7 pochłonął 1.5 roku pracy...budowniczy ma 8 podobnych modeli, które oczywiście sam zbudował

...a manuale mi nie straszne: jest kropka (choć w tym przypadku się nią nie posiłkowałem, bo te modele są dość żwawe i nie było na nią czasu ), duży wizjer FF i ładnych parę lat pracy z analogami

Domyślnie

Liczyłem że "wieczorne manewry" to będą zdjęcia jakiejś pary (tzn. hetero żaden tam dżęder )
    A tu stateczki

A na serio - to najbardziej podobają mi się te holowniki (?)

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Tam gdzie duzo wody w kadrze to za wysoko, szczegoly moga byc.

Domyślnie

Nie wiem czy dobrze rozumiałem , ale wydaje mi się że autor chciał zamknąć kadry wodą a nie brzegiem i dlatego jest z wyższej pozycji kadrowane

Domyślnie

Fafniak +1

Tak Shao - chodziło o wodę, a nie widok brzegu

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To, ze o cos Ci chodzilo to nie znaczy, ze to byl dobry pomysl. Popatrz jak ta woda wyglada Obiekty sie gubia, dlatego wolalbym nizsza perspektywe, zeby tej wody sie pozbyc, chyba ze tematem jest woda, a nie modele

Domyślnie

Może i lekko się gubią, bo na żadne swoje tele nie mam polara Hmmm...manualne ostrzenie i jeszcze kręcenie polarem-to by było coś

Rozumiem Twoje uwagi, ale jakoś takie kadrowanie mi bardziej pasowało

Domyślnie

Piękne modele!
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów