Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A może to wina baterii? Chyba były przypadki zacinania sie luster w D70s podczas używania niefirmowych baterii.

Jakiego używasz obiektywu na D50? Chodzi mi szczególnie o ten feralny dzień.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Question hmmm

używałem nikkora 18-55 dx i nikkora 55-200 dx - a jakie to ma znaczenie??
    D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900

Cytat Zamieszczone przez vasper31 Zobacz posta
    używałem nikkora 18-55 dx i nikkora 55-200 dx - a jakie to ma znaczenie??
    Ano widzisz wbrew pozorom czasem ma, szczególnie wówczas, kiedy często zmienia się szkiełka (szczególnie w D50), warto wtedy od czasu do czasu przeczyścić styki w puszce i obiektywach.
    Nawet nie wiesz jakie czasem drobiazgi mają spore znaczenie przy tak skomplikowanym technicznie sprzęcie.
    A zapytałem, bo sądziłem, że używałeś jakiejś egzotycznej optyki.
    NIKON

Exclamation ???????????????????

a no widzisz.. żadna tam egzotyka , nad egzotyką jeszcze pracuję... tymczasem bardzo dbam o aparat i był naprawdę przeczyszczony i nie było nic na stykach ani na body ani na słoiku... nic.. przejdę się do servisu.. PYTANIE TERAZ TYLKO: Czy nieautoryzowany servis może mi coś na to poradzić czy tylko WuWuA??
    D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900

No, niestety, Warszawka się kłania nisko.

NIKON

Domyślnie

Jaki masz przebieg tego D50?
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igorzak Zobacz posta
    A może to wina baterii? Chyba były przypadki zacinania sie luster w D70s podczas używania niefirmowych baterii.
    Jak miałem D50 zawsze był problem z blokowaniem się lustra przy użyciu podrobionych aku. I zawsze problem mijał po zapięciu "oryginała". Dlaczego? Nie wiem.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Te wadliwe aku zostało wycofane. Gdzieś na stronce nikona były numery tych wycofywanych,(jakiś błąd produkcyjny) Dawali nowe za free

Domyślnie

kto wie, moze czasem zdarzyc sie i oryginalny "felerny" akumulator... ale prawdy to sie pewnie dowiesz dopiero w serwisie (miejmy nadzieje)
    ja bym jeszcze w takich sytuacjach probowal przycisku resetu u dolu - pewnie by nic nie dalo, ale sprobowac warto wszystkiego w tak podbramkowej sytuacji...
    swoja droga moze warto by bylo pomyslec o jakims tanim analogu i paru rolkach dobrego filmu, jako "backup"...?
    pozdr,
    b.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów