Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

kto wie, moze czasem zdarzyc sie i oryginalny "felerny" akumulator... ale prawdy to sie pewnie dowiesz dopiero w serwisie (miejmy nadzieje)
    ja bym jeszcze w takich sytuacjach probowal przycisku resetu u dolu - pewnie by nic nie dalo, ale sprobowac warto wszystkiego w tak podbramkowej sytuacji...
    swoja droga moze warto by bylo pomyslec o jakims tanim analogu i paru rolkach dobrego filmu, jako "backup"...?
    pozdr,
    b.

Exclamation

miałem backup... na szczęście... w postaci kumpla który ze mną robił zdjęcia... ale i tak właśnie jestem na etapie kompletowania wszystkich za i przeciw d200 czy d80... na razie na prowadzeniu jest d80 ale kręci mnie szybkostrzelność d200... nie mniej jednak kupię aparat który będzie miał lepsze zastosowanie w rzeczywistości a nie ten który mnie bardziej kręci... a wracając do tematu / RESET nie pomaga; i gdzie można znaleźć stronę na której są numery wadliwych baterii nikona ??
    D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

Dokładnie niepamiętam ale to była zagraniczna stronka. Dość klarownie opisane jak sprawdzić co robić gdy sie okaże ze właśnie takowa posiadamy.

Domyślnie

timi. Faktycznie była wadliwa partia akumulatorów En-el3a ale "wada" polegała wyłącznie na możliwości nagrzewania się akumulatorów podczas ładowania a nie na wadliwym ich działaniu. Ja sam na akku z wadliwej serii zrobiłem około 15000 zdjęć D70 tką i ani razu mi się lustro nie zacięło. Moim zdaniem jest to wina mechanizmu lustra i trzeba odwiedzić jakiś serwis foto.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Cytat Zamieszczone przez vasper31 Zobacz posta
    używałem nikkora 18-55 dx i nikkora 55-200 dx - a jakie to ma znaczenie??
    Ano widzisz wbrew pozorom czasem ma, szczególnie wówczas, kiedy często zmienia się szkiełka (szczególnie w D50), warto wtedy od czasu do czasu przeczyścić styki w puszce i obiektywach.
    Nawet nie wiesz jakie czasem drobiazgi mają spore znaczenie przy tak skomplikowanym technicznie sprzęcie.
    A zapytałem, bo sądziłem, że używałeś jakiejś egzotycznej optyki.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Exclamation ???????????????????

a no widzisz.. żadna tam egzotyka , nad egzotyką jeszcze pracuję... tymczasem bardzo dbam o aparat i był naprawdę przeczyszczony i nie było nic na stykach ani na body ani na słoiku... nic.. przejdę się do servisu.. PYTANIE TERAZ TYLKO: Czy nieautoryzowany servis może mi coś na to poradzić czy tylko WuWuA??
    D700 z kitem 24-70 | Nikon 70-200 | Nikkor 35 f2 | Nikkor 85 f1.8 | SB600 | SB900

No, niestety, Warszawka się kłania nisko.

NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Jaki masz przebieg tego D50?
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Domyślnie

Koza_K, pewnie koło 700 km :P
    skład zastrzeżony!
    Fotografie są jak cebula - mają warstwy.

www.piotrkordula.prv.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów