Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: alarm

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie alarm

BYłem dzisiaj robić zdjęcia nocne cerkwi z poł XIX w. Obszedłem dookoła i już. Siedziałem tam ponad godzine i generalnie się nie ruszałem tylko świeciłem po niej, oświetlona cerkiew na tle nocnego nieba. TAkie coś jak malowanie światłem. Po wszystkim jak już odchodziłem poświeciłem po tzw czujnikach i wtedy ...włączył się alarm ale po 3 minutach ustał. I teraz pytanie. Na pewno tam wróce przy dobrej pogodzie ale strach żeby się ten alarm znowu nie włączył. CO robić? Wyczaic kto się tym opiekuje i zaytać czy ew. można robić takie foty o tej porze. Czy ew. po co i kiedy ten alarm się włącza, np. gdy podchodzę zbyt blisko?
    Pozdrawiam

Domyślnie

Lepiej właśnie dopytać i pogadać aby później się nie tłumaczyć
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Nie będziesz miał się czasu tłumaczyć. Przyjadą duzi panowie z agencji i powędrujesz na glebę razem ze sprzętem. Oni mają najpierw działać, a potem pytać...

Domyślnie

to nie jest Centralna Polska żeby tak szybko reagowali no ale fakt, przypadek może sprawić że mogą sie znaleźć w tzw pobliżu a wtedy masz racje... Musze sie dowiedzieć kto tego dogląda

Domyślnie

Umówisz się z człowiekiem odpowiedzialnym za to, pogadasz - tylko zyskasz. A może w środku jest fantastycznie? Spróbować nie zawadzi.

Domyślnie

Cześć Robert,

z tym porozmawianiem to dobry pomysł. Dzięki temu dwa razy wszedłem do teoretycznie zamkniętych cerkwi w Bieszczadach. Było to ładnych kilka lat temu i miałem ze sobą tylko kompakt, a w środku było za ciemno na zdjęcia, także pozostały tylko wspomnienia ze zwiedzania i opowieści jakie usłyszałem.

PS. Może wreszcie wybierzemy się nad szumy w zimie?

Tomek

Uprawnienia umieszczania postów