Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siedemczwartych Zobacz posta
    Tak to wyglada dzisiaj:

i Ram mam ddr3 1600mhz 16 GB

Ps. Panowie! Proszę już o spokój. Prosze pisać na temat, bo znowu będzie wątek na 100 stron, który nikomu nic nie pomoże.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Gdzie ją Pan wetknie do blaszaka? Przepustowości typowych gniazd PCI-E x4 i x8 to max 2Gb/s. PCI-E x16 jest zastrzeżone najczęściej pod grafikę a i to jest mniejsza niż 20Gb/s. Thunderbolt natomiast daje 20Gb/s z definicji a standard przewiduje do 100Gb/s. Jeśli potrzeba dużych transferów to do blaszaka trzeba zastosować płytę serwerową a to dodatkowe koszty.
    Po pierwsze, z tego co się orientuję, to Thunderbolt nie można teamować, bo idą po nim konkretne linie - PCIe, bądź display port.

Po drugie, przepustowość jednej linii PCIe 2.0 to 500 MB/s ( równocześnie upstream i downstream). Czyli 4000Mbps. ( 20% z tego idzie na dodatkowe dane ). Dalej łatwo sobie policzyć. PCIe x4 to ok 16Gbps teoretycznego transferu, PCIe x8 to już 32Gbps. * 0.8 daje nam ponad 20Gbps efektywnego.
    PCIe x16 dla grafiki, jest zazwyczaj w standardzie 3.0 więc ma coś około 16GBps.

T540X2 jest na PCIe x8 i z powodzeniem może działać w "składaku".

Edit:

Jak wrócę z uczelni to popatrzę na to co można złożyć teraz na Haswell-E. Na Haswell-E masz do wyboru 3 procesory:
    i7-5960X
    i7-5930K
    i7-5820K

Różnią się ilością rdzeni iPCI lanes.
    Pamięć: DDR4 2133MHz.
    Dobra mobo + Dysk PCIe + sensowna grafika i powinno się to zmieścić w budżecie.
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 10-10-2014 o 13:21
    d70s + N18-70 + N55-200

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kraków/Singapur

Domyślnie

Trochę bez sensu dyskusja i przekomarzanie, trudno kogoś namówić namówić na Maca i tak samo trudno kogoś od niego odwieźć, to taka firma po prostu. Ja innego laptopa niż MBPr sobie nie wyobrażam po prawie roku użytkowania. Idealnie się wpasował w moje potrzeby, wady oczywiście ma, ale ja z tym problemu nie mam żadnego. Z Maciem Pro pewnie będzie/byłoby podobnie. Ktoś w końcu musi te komputery nowe kupić, żeby potem ktoś mógł je kupić używane za pół ceny, co nie?
    RX100 + dslr w drodze
    MBPr 13"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypher Zobacz posta
    ...Ktoś w końcu musi te komputery nowe kupić, żeby potem ktoś mógł je kupić używane za pół ceny, co nie?
    Niekoniecznie nikoniarze z dużymi NEF-ami.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypher Zobacz posta
    Ktoś w końcu musi te komputery nowe kupić, żeby potem ktoś mógł je kupić używane za pół ceny, co nie?
    No ba!
    Powiedziałbym nawet że forsiaści mają wręcz obowiązek kupowania drogich rzeczy, to bardzo pożyteczne z punktu widzenia makroekonomii.

Domyślnie

Wracając do tematu postu. W tych programach o których piszesz wydajność Maca Pro będzie raczej niewykorzystana. Więc lepiej kupić Mini i pewnie starszy model (2012) a nie ten pokazany dzisiaj. i7 4 rdzeniowy kupisz nowy za niecałe 3K, możesz sam dołożyć pamięć do 16GB i wymienić dysk na SSD (można się pewnie zmieścić razem w 4-4.5K). A dobre porównanie wydajności znajdziesz tu: http://fabryka-pikseli.com/mac-pro-late-2013/
    Ostatnio edytowane przez Bechlegor ; 17-10-2014 o 00:50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bechlegor Zobacz posta
    Wracając do tematu postu. W tych programach o których piszesz wydajność Maca Pro będzie raczej niewykorzystana. Więc lepiej kupić Mini i pewnie starszy model (2012) a nie ten pokazany dzisiaj. i7 4 rdzeniowy kupisz nowy za niecałe 3K, możesz sam dołożyć pamięć do 16GB i wymienić dysk na SSD (można się pewnie zmieścić razem w 4-4.5K). A dobre porównanie wydajności znajdziesz tu: http://fabryka-pikseli.com/mac-pro-late-2013/
    dzięki.
    Czytałem ten artykuł już wcześniej... ale i wczoraj przetestowałem mac pro.... totalna lipa. Nie ma prawie żadnego przyspieszenia jeśli chodzi o działanie PS i akcje + Topaz + Nik... byłem załamany patrząc jak procesy trwaja tyle co na moim staruszku.
    Jedyne przyspieszenie to generowanie PSD w Capture One. 53 pliki na mac'u poszły w 44 sek. Na moim kompie pracując na dysku HDD proces trwa 4 min 4 sek... ale jak wszystko przeniosłem na dysk SSD to proces trwał 2 min 9 sek.
    Krótko mówiąc wywalanie 17 tys na mac pro jest dosłownym "WYWALANIEM KASY".

Skupię się na podrasowaniu mojego kompa. Może jakiś dell z dwoma xeonami za ułamek kwoty mac pro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bechlegor Zobacz posta
    możesz sam dołożyć pamięć do 16GB i wymienić dysk na SSD (
    wymieniajac dysk w mini na ssd tracisz gwarancje
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    wymieniajac dysk w mini na ssd tracisz gwarancje
    Jeśli się popsuje i przed wysyłką do serwisu zostanie włożony oryginalny, nie ma sposobu aby wykryć zamianę.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jeśli się popsuje i przed wysyłką do serwisu zostanie włożony oryginalny, nie ma sposobu aby wykryć zamianę.
    Zbyt optymistycznie myślisz...

Proste, wzorcowe, metody Apple'a przy kontroli dysków pozwalają określić datę ostatniego zapisu na sektorze "00" - tyle, że im się nie zawsze chce handryczyć się z klientem.

Pzdr.
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 17-10-2014 o 19:21
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów