Szukaj
Niech zgadne - focisz CanonemJa sobie robie jaja, nie musisz ich bronic
![]()
Fakt foce canonem ale absolutnie ich nie bronie, powiem więcej poważnie zaczynam się zastanawiać nad zmianą systemu, Zaczyna mnie wkurzać sposób a w jaki canon traktuje klientów. Zalogowałem się na tym forum, zacząłem czytać o szkłach i niuansach systemu i jestem coraz bliższy decyzji przejścia. Szkoda mi tylko szkieł (24, 35, 85, 100, 135) bo L są super.
Prawda moze być taka że canon ma technologię która pozwala stworzyć matrycę jak w przypadku sony dającą większe możliwości tylko po co. Powiem na przykładzie 5dmk3. Dostałem za 11 tys aparat tak sprawny jak 5dmk2 plus AF który notabene trafia tylko na centralnym bo reszta punktów ma rozjazd taki że szkoda pisać.
Ale mam nadzieję że Canon wypuści coś porządnego z jednego względu. Żółta konkurencja zrobi też krok do przodu i być może dużo większy a nie będzie odgrzewać kotleta przez następne 10 lat.
Ale Canon ma ładniej rysujące szkła. I ma świetne 5dI.
I nie ma problemu a gumami![]()
Jak to nie ma? U nas odpadaja, u Was uczulaja. Wole to pierwsze![]()
Problem z gumą może mieć jednak poważne następstwa, ja bym był bardzo rozważny.
Pozdrawiam
Marcin
Jakoś do tej pory skupiali się na produktach i nie mieli problemów z łuszczącymi się migawkami. Korpusy, szkła można kupować w ciemno bez selekcji pod kątem BF/FF. Teraz mają się skupić na klientach i niebezpieczne jest to, co to może oznaczać.
flickr / Rolleicord, Canon
Skontaktuj się z nami