Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: s3 + sb600

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie s3 + sb600

Witam. Czy ktoś mi może podpowiedzieć jak sie "dogadać" z lampą sb600 podpieta do Fuji S3pro ? Mój stary F801s+SB25 działał wyśmienicie. Ustawiony na manualu 1/15-1/30 + max dziura w kosciele, na sali (foty slubne) pieknie doswietlał scene. Fuji działa do du...py. Jak włacze TTl to najczesciej mam przejarane zdjecia. Pomyslałem o automatyce tyrystorowej, ale... albo mi sie zdaje albo ktos ja wyciął z tej lampy. Pytam, zatem: jak sie dogadujecie z lampa w s3 ? Jak na razie ustawiam aparat na manual i na lampie dobieram z reki moc. Tylko, że to taka zabawa na oko i co chwila musze sprawdzac czyjest dobrze czy źle. Naprawde TTL flash w fuji to taki bubel ?
    Moja strona sluzenko.com

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Niestety..współpraca s3 pro z lampami w trybie D-TTL jest bardzo delikatnie to mówiąc - nie najlepsza.

Domyślnie

Hehe nooo Z SB800 tez
    Kiedys tu na Smurf krytyke sie wybrzydzalem, ale z biegiem czasu i doswiadczen musze sie przyznac... D-TTL (to nie fuji tu winne) to porazka jest. Manualnie.
    Z bliska, czy w malych pomieszczeniach - nie narzekam przy odbitym blysku. Ale wypelniajace czy z tele, to wlasnie tak jest.
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Ustaw sobie na D-TTl ale pamiętaj ze najważniejszy jest środek kadru. Jak środek "bije" w czernie to musisz korygować na minus, jak na białe to na plus.Dojdziesz do wprawy. Nie mam co prawda Sb600 ale Sb 800 ale i tak dasz rade.

Uprawnienia umieszczania postów