Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
Idąc tym tropem to najlepszym samochodem będzie ten, który sam zdecyduje kogo będzie woził. Jak będzie miał kaprys to np. wyrzuci na ulicę bagaże bo producentowi nie pasuje walizka.

Problemem nie jest sam system tylko podejście producenta do użytkownika. To chamska próba przejęcia kontroli nad oprogramowaniem i danymi użytkownika. Działanie tego systemu ma wszelkie znamiona trojana.
Ty jesteś kolejnym niezadowolonym, który nigdy nie zainstalował jeszcze 10, a już wie że wyrzuciła mu programy, czy może używasz i podasz przykłady tych programów, co MS ich tak nie lubi?

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
@madebyzosiek,

Nie pamiętam, żebym miał problemy ze sterownikami do sprzętu, który posiadam w Windows 10. Choć inni mogą (być może) mieć pewne "atrakcje". Windows 10, w porównaniu np. z Windows 7 czy 8, nie miał problemu z właściwym rozpoznaniem czy instalacją sterowników. W poprzednich SO musiałem sporo czasu poświęcać na doinstalowywaniu brakujących sterowników m.in. z płyt DVD, co było dość upierdliwe. Pierwsza czynność po świeżej instalacji np. Windows 7 czy 8 (w mniejszym stopniu) to komenda devmgmt.msc, prawy przycisk myszki i... jazda. W Windows 10 jest bez porównania lepiej, co pokazuje, że choćby pod tym względem, ten SO jest lepszy od poprzedników.
Bywają klocki, szczególnie z nvidią, ja mam takiego małego netbooka, którego nie mogę zaktualizować przez kartę graficzną... Oprócz tego kilka razy widziałem wysypujący się sterownik od BT i WiFi, ale to sporadyczne przypadki.

Cytat Zamieszczone przez zbyszekD7000 Zobacz posta
Andrzeju, chyba zapomniałeś o małym drobnym szczególe że stare, starsze sprzęty są wycinane bo nie są wspierane, choć nic nie stoi na przeszkodzie aby były, ot taka polityka
Co to znaczy starsze? Najstarszym laptopem, na którym robiłem uaktualnienie, jest 5-letnia Toshiba i wszystko działa. Mówisz o starszych sprzętach?