Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1395

Wątek: Windows 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    ...
    P.S. @Johanan, pokaż mi, że nie bredzisz i podaj jakieś dane, z których jasno wynika, że W7 jest lepszy od W8 (w takich obszarach, jak wydajność, bezpieczeństwo...).
    Nie mam zamiaru brać udziału w stanisławowskich wojenkach na temat wyższości świąt jednych nad innymi, bo to kompletny absurd.

Nigdy też nie twierdziłem, że w7 jest lepszy od w8, twierdzę tylko niezmiennie, że wcale nie jest gorszy, przynajmniej z mojego punktu widzenia, co udowadnia kilkuletnia empiria, a nie jakieś podejrzane artykuliki z niepoważnych portali.

W7 jest identycznie stabilny jak w8/w8.1 i nigdy mnie nie zawiódł, choć nieraz wystawiałem go na przeróżne próby.
    Nie przeczę jednak, że przyzwyczaiłem się do estetyki w7 (aero), więc surowy w8/8.1, wcale nie napawa mnie optymizmem, bo jest zwyczajnie brzydki jak kupa hipopotama po nieświeżych owocach.

Bardziej też zagląda przez ramię, co dla niczego nieświadomych użytkowników pewnie również nie jest zaleta.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nigdy też nie twierdziłem, że w7 jest lepszy od w8, twierdzę tylko niezmiennie, że wcale nie jest gorszy, przynajmniej z mojego punktu widzenia, co udowadnia kilkuletnia empiria, a nie jakieś podejrzane artykuliki z niepoważnych portali.
    Moja opinia W7 vs W8 też opiera się na wieloletniej empirii a nie "podejrzanych artykulikach z niepoważnych portali". Tu podałem pierwszego z brzegu linka ale o identycznych wnioskach przeczytasz w wielu innych, znacznie poważniejszych, miejscach. Faktem jest, że jak W7 jest ulepszoną Vistą tak W8 jest ulepszoną 7-ką. Z kolei W8.1 to ulepszona 8-ka. W10 to będzie ulepszona 8.1 z menu start i bez kafelków bo tak sobie życzą ludziska a MS się pod tym ugiął. To są fakty. To, że z twojego punktu widzenia W7 jest lepszy to ok, tak możesz sobie pisać. Z mojego punktu wdzenia W8.1 jest lepszy.

Co do stabilności W7 a W8 to już pisałem. Na tym pierwszym zdarzały mi się blue screeny a na W8/8.1 jak na razie nie doświadczyłem żadnego. To chyba też o czymś świadczy, czyż nie? Poza tym choćby sterowniki - tu także W8 pobił W7 (ja to odczułem na własnej skórze). A z nowości jakie są w W8/8.1... hmm... jest tego naprawdę cała masa...
    Nikon

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    ...
    A z nowości jakie są w W8/8.1... hmm... jest tego naprawdę cała masa...
    Czego Ci szczerze gratuluję !

ps. Pisane w 8.1 Enterprise Evaluation.
    Medice, cura te ipsum.

Uprawnienia umieszczania postów