Close

Strona 75 z 140 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Tak się zastanawiam - skoro gdzieś te dane o hasłach trzymają, to znaczy, że mogą wyciec. A co, jeśli wyciekną dane dotyczące logowania i haseł do bankowości, razem z danymi pozwalającymi shakować telefon na mobilnym windowsie? Jak wtedy wygląda sprawa bezpieczeństwa moich pieniędzy w banku, jeśli SMS potwierdzający operację do której się zalogowano normalnie (moim wyciekniętym loginem i moim wyciekniętym hasłem) przyjdzie na telefon nad którym przejęto kontrolę?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Jak ktoś gromadzi tego typu dane to wiadomo że wcześniej czy później wyciekną

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Imielin. Śląsk

Domyślnie

niektórzy "guru" internetu" twierdzą, że bankowość internetową najlepiej obsługiwać telefonami baaardzo starej generacji. Nie ma możliwości przechwycenia haseł. Czy ostatnio, ktoś słyszał o wycieku czegokolwiek z MS? Jak na ten czas wydają certyfikaty dla telefonów korporacyjnych. Być może coś to oznacza, lub coś znaczy w dzisiejszym cyfrowym świecie.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Już nie popadajcie w paranoję że MS gromadzi hasła do waszych kont bankowych, itp. Jedyne hasło jakie jest na serwerach MS to hasło do konta MS.
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak
    http://www.blaszczak.pl

Domyślnie

Ale ktoś tu mówił, ze gromadzą wszystkie hasła, wyszukiwania, kwerendy nawet z dokumentów, nie tylko googla, loginy, poczynania sieciowe, i tak dalej...
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Bzdura, jeśli by tak było, to MS przestałby już istnieć.
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak

Domyślnie

Ja mam logowanie do konta z pomocą tokenu (w jednym banku) a w drugim z karty zdrapki. Nic mi nie wycieknie.
    PS - mozna się włamać do banku, po co się mają włamywać na moje puste konto, skoro w banku jest więcej kont i pieniędzy
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rb_zg Zobacz posta
    Bzdura, jeśli by tak było, to MS przestałby już istnieć.
    Nie uspokoiłeś mnie tym niestety... Skoro używają keyloggerów, to chyba nie po to, żeby dane z nich omijać łukiem...

Co do logowania - ja programowo zrezygnowałem z operacji bankowych telefonem, natomiast przy tym połączeniu wszystkiego ze wszystkim zaczynam się niepokoić bardziej. Zdrapki mi w bankach zlikwidowali na rzecz SMSów, więc w teorii wystarczy (znając loginy i hasła) przejąć komórkę.

Poza tym ja - szczęśliwie - nei mam konta pustego, więć ja się przejmuję, bo na tym koncie są najważniejsze pieniądze całego świata: moje pieniądze.
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Nie uspokoiłeś mnie tym niestety... Skoro używają keyloggerów, to chyba nie po to, żeby dane z nich omijać łukiem...
    O keyloggerach była mowa w licencji na korzystanie z wersji PfD (beta). Nie zauważyłem nic na ten temat w licencji dotyczącej stabilnego W10. Jeśli faktycznie byłby keylogger zaszyty w systemie to konkurencja MS zmiotłaby tą firmę z powierzchni ziemi.
    Pozdrawiam
    Robert Błaszczak

Domyślnie

Tylko jak na razie to MS zmiata mniejsze firmy różnymi metodami. A na pytania (na przykład) czemu, po co i dla jakiego powodu tak makabrycznie dużo ruchu generuje zwykły word - ani się nikt w MS nie zająknął, ani żadna konkurencja nikogo nie próbowała nawet podszczypać, nie mówiąc o zmieceniu...
    pozdrawiam bombelkowo

Strona 75 z 140 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów