Close

Strona 73 z 140 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Windows 10 pro i poradnik jak Inwigilację ograniczyć http://www.dobreprogramy.pl/Ola100/P...nie,65610.html

Domyślnie

A ja pozwolę sobie wrócić do moich problemów, które opisywałem jakiś czas temu. W skrócie dla tych, którzy nie chcą się cofać kilka stron: update z W7 do W10 zakończył się u mnie tym, że m.in. wifi okropnie zamuliło (z 80 mbps spadło do...3 - znany problem dotyczący niektórych kart wifi, póki co bez rozwiązania) i nie mógł się połączyć z moimi kilkoma skrzynkami mailowymi, więc wróciłem do W7 i jakimś cudem Live Mail ściągnął mi kilka tysięcy (sic!) maili (także sprzed kilku lat). Problem był taki, że nie mogłem ich usunąć, więc miałem straszny bałagan. Ostatniej nocy W7 pobrał jakieś łatki, a dziś wydarzyła się ciekawa rzecz: podczas uruchamiania Live Mail wyświetlił się komunikat, że coś tam grzebie w bazie maili. Gdy się w końcu odpalił okazało się, że śmieciowe/zduplikowane maile zniknęły. Widać Microsoft wydał jakąś poprawkę do W7, bo problem mi się rozwiązał sam. Póki co czekam na nowego desktopa (zamówiłem z W7 Pro) i nie mam zamiaru robić upgrade do W10, pomimo nowej karty wifi - poczekam na SP1
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Mi się ogólnie 10'tka podoba - powrót do starego menu "po liftingu" jest na plus, a stary laptop Asus K53 jakby lekko odżył.
    Od razu po wgraniu aktualizacji zrobiłem"odświeżanie" czy jak to się tam zwało, żeby pozbyć się śmieci.
    Mam natomiast pewien problem i nie wiem jak go rozwiązać.

Chodzi o "scroll" na touchpad'zie.
    Otóż gdy korzystam z Chrome, czy Ie wszystko jest ok, prawa krawędź płytki przewija mi stronę.
    Problem zaczyna się gdy korzystam z edge/ie czy nawet normalnie nawigując po systemie.
    Tam scroll po prostu nie działa.
    Pokazuje się ta ikonka przesuwania, ale nic się nie dzieje.

Miał ktoś coś podobnego (sorry, nie śledzę wątku).
    Od razu po wgraniu aktualizacji zrobiłem"odświeżanie" czy jak to się tam zwało, żeby pozbyć się śmieci.

Domyślnie

Nie wiem czy scroll czy.. ale w Samku R580 po przejściu z W7/64 na W10/64 przestało działać na touchpadzie przesuwanie góra/dół i na boki wogule (w samku 2 palce).
    Dodatkowo nieraz podczas wyłączenia / restartu OS mieli i nie chce się uruchomić z powrotem, hard restart ~x2 i odpali. Niestety wersja nie pro a więc pełna kontrola M$ nad W10 i moim laptopem z automatu
    Po za tym całkiem śmiga.
    D610 D70 N80-200/2,8 P200/4 N102/2,5 Taku55/1,8 ~135 N18-70, Pixma IP4700+OCP tetenal photo silk & fomei nano pearl

Domyślnie

Kolego pierote, nie zrozum mnie źle, proszę… Ogranicz te, sobie chyba tylko znane, skróty czy inne określenia. Pisz normalnie, żeby również Twoje wpisy miały wartość, chociażby w kontekście późniejszego wyszukiwania informacji. Tak więc daruj sobie jakieś tam „€žSamki” i inne „Dcoś_tam” (stopka służy do przekazania dokładnych informacji o posiadanym sprzęcie). To forum to nie miejsce na popisy w nowomowie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Stig, nie kazdy chce "chwalic" sie szpejem do fotografowania, w stopce moze byc co kto chce. Ale masz racje, w tresci wiadomosci powinny byc informacje latwe do zrozumienia, bo wypowiedz pierote jest jakby malozjadliwa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Stig, nie kazdy chce "chwalic" sie szpejem do fotografowania, w stopce moze byc co kto chce.
    Ależ jak najbardziej... Ale zakładam, że sprzęt w stopce wymienia się po to, żeby inni byli zorientowani czym dany użytkownik pracuje, ot chociażby po to, żeby móc podpytać o współpracę konkretnego szkła z konkretnym body, czy cokolwiek innego. Jeśli „nie chce się chwalić”, to po co zaraz po „Dcoś tam” podawać zestaw szkieł? O ile podanie pełnego zestawu (body, szkła) ma jakiś sens, to wymienienie samych obiektywów – nie ma żadnego.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Heh, a miało być tak pięknie.... i wszystkie urządzenia miały mieć W10.
    Mój laptop (choć najnowszy nie jest, to jednak spełnia wszystkie wymagania), jak to stwierdził Pan z serwisu Asus'a: "Posiadany przez Pana model nie posiada wsparcia dla system Windows 10 w związku, z czym nie mogę zagwarantować poprawności działania pod wspomnianym systemem".

Czyli W10 nie dla mnie.

Milutko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Heh, a miało być tak pięknie.... i wszystkie urządzenia miały mieć W10.
    Mój laptop (choć najnowszy nie jest, to jednak spełnia wszystkie wymagania), jak to stwierdził Pan z serwisu Asus'a: "Posiadany przez Pana model nie posiada wsparcia dla system Windows 10 w związku, z czym nie mogę zagwarantować poprawności działania pod wspomnianym systemem".

Czyli W10 nie dla mnie.

Milutko.
    Brak wsparcia producenta laptopa nie oznacza, że Windows 10 nie będzie działał. Zobacz na ich stronie czy są sterowniki do 10 lub ewentualnie 8, bo te też powinny pasować

Domyślnie

Ja na swoim starym dellu skończyłbym z Vista (wg Della). A miałem juz W7 a teraz W10 i śmiga.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Strona 73 z 140 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów