Close

Strona 71 z 140 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

No to jestem znowu na W7, kilka dni czytania i sledzenia tematu...dzis postanowilem, ze jeszcze moge wiec wracam do mojejgo W7, jak M$ zmieni polityke to mozliwe, ze wroce do W10 bo przyznaje, ze mi sie podobal, byl "nowy".
    Najciekawszy z linkow jaki moge podeslac do poczytania to chyba ten - LINK, warto sie wczytac bo tutaj czlowiek to fajnie wyjasnia i nie jest to paplanina laika jak ja...nie jestem sklonny do lykania teorii spikowych, wiec nie wietrze spisku a zwykle ciagniecie informacji o nas a co za tym idzie kazdy wie, wielka kasa razem z "darmowym" systemem.
    Moja licenja Retail z W7 teoretycznie staje sie licencja Retail W10, ale Retail w W10 znaczy zupelnie cos innego i takim trafem moj box staje sie przywiazany do komputera a nie wlasciciela...
    Mozliwe, ze wroce do W10, ale czekam co bedzie dalej i jak sie potoczy sprawa sledzenia i kontrolowania zawartosci moich dyskow.

Tak jak nie jestem fanem Androida i tak jak wiem, ze sledzi nas na kazdym kroku tak tez przyznaje, ze jest to w pelni darmowy system i latwiej mi sie z tym zgodzic niz M$ za ktory sporo zaplacilem i wymagam prywatnosci.
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 26-08-2015 o 21:48

Exclamation

To co linkujesz było już linkowane (#623) ale kto to czyta Greg77
    dla tych co myślą że bezpieczni są w Windows 7(8.1) zła informacja, Microsoft dorzucił ostatnio poprawki i telemetria jest też na tych starych Windows, Inwigilacja po całości i nikt nie jest bezpieczny,
    poustawiać zaporę Windows i w Windows 7/8.1/10 pro skorzystać z gpedit.msc i przynajmniej częściowo Inwigilację przyblokować, nie będę zrzutów z ustawień dawać bo tam mnogo tego, Windows Update też da się podrasować
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez tytułu.jpg
Wyświetleń:	1
Rozmiar:	20,1 KB
ID:	199 http://i.imgbox.com/P68K4Uff.png j\Jakaś usterka i fotki nie wskakują, może to Microsoft mnie karze za blokowanie prawie wszystkiego co extra dorzucił, tak na koniec nie rezygnujcie z Windows 10 z powodu Inwigilacji bo da się nad tym zapanować, w starej wersji Windows 7 (8.1) czeka was mniej agresywna ale podobna Inwigilacja po ostatnich aktualizacjach.
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 27-08-2015 o 11:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irek6311 Zobacz posta
    tak na koniec nie rezygnujcie z Windows 10 z powodu Inwigilacji bo da się nad tym zapanować, w starej wersji Windows 7 (8.1) czeka was mniej agresywna ale podobna Inwigilacja po ostatnich aktualizacjach.
    No tak, ale to co instaluje to moj wybor i nie musze sie na wszystko godzic, prawda...
    Tak jak wspomnialem, W10 mi sie bardzo spodobal i chce do niego wrocic, teraz moj W7 ma jakas wartosc jako wersja box nadal moge go sprzedac a M$ dal mi tylko miesiac czasu na powrot, gdybym tego nie zrobil moja licencja z W7 Boxa przestaje istniec i na stale staje sie wlascicielem stuningowanego OEM W10 o nazwie Retail...a ktorego nie moge instalowac na niczym innym niz obecny sprzet a kazdy upgrade plyty glownej czy procesora bedzie rownal sie z problemami z aktywacja.

Co do aktualizacji w W7/W8.1 to bede mial dzis liste aktualizacji do odinstalowania i aktualizacji ktorych nie instalowac.

Smile

Co do Licencji na Windows 7 (BOX) to nigdy nie przepadnie (OEM wersji to nie dotyczy), te 30 dni Windows 10 trzyma kopie plików starego OS
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 27-08-2015 o 11:40

Domyślnie

To ja juz nic nie wiem...

Domyślnie

Mniej wiedzy = Mniej stresu, mnie natłok ostatnich nowinek odnośnie Microsoft trochę przytłoczył, czasy spokojnego użytkowania komputera z Windows przeminęły.

Domyślnie

Uaktualniłem u siebie win 7 do 10-tki i od samego początku zaczęły się problemy,musiałem m.in. ponownie instalować sterowniki do grafiki.Komputer zaczął się wieszać,przynajmniej 2-3 razy na dzień miałem blue screen.Najbardziej jednak wkurzało mnie to,że microsoft wie lepeij czego ja chcę.Od lat używam tych samych programów do otwierania plików np. mp3 -winamp, avi - WMP ,zdjęcia - faststone image viewer a win 10 ciągle zmieniał mi bez mojej zgody skojarzenia plików przypisując je do swoich programów.Co ciekawe filmy odtwarzane w windows media pleyerze były odtwarzane w dużo gorszej jakości,rwał się dzwięk i itp. kwiatki a po otwarciu w programie win 10-tki wszystko było ok. Nie wnikam już w to,że microsoft niemal zaglądał mi do lodówki czego również nie lubię.Postanowiłem wywalić 10-tkę ale zrobiłem to tak,że sformatowałem dysk z systemem i zainstalowałem od początku win 7. I tu pojawił się problem którego wcześniej nie było.Karta sieciowa wifi 300 mbit którą miałem podłączoną cały czas w kompie i działała jak należy zarówno pod win 7 jak i win 10, przestała być widziana przez komputer,nie chciała się uruchomić za żadne skarby.Zmieniłem kabel,zmieniłem port USB do którego była podłączona i nic.System nie widział do niej sterowników i nie pobierał ich.Co ciekawe podłączyłem swoją poprzednią kartę trochę starszą i od razu zaskoczyło sam zainstalował sterowniki i hula. Podłączyłem tamtą kartę do innego kompa i działa a w moim nie chce. Ściągnąłem sterowniki ze strony producenta i zainstalowałem je i od tego momentu kiedy tylko podłączę kartę do kompa pojawia się blue screen. Kupiłem nową kartę innego producenta i po podłączeniu do kompa działa bez zarzutu. Czy win 10 mógł mi namieszać w oprogramowaniu wewnętrznym karty sieciowej ?. W każdym bądź razie na jakiś czas odechciało mi się windowsa 10
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Wmówiłeś sobie, że 10tka to zło… Ot co.
    Owszem – na pewno zdarzają się problemy – jak w każdym systemie. Ale podejrzewanie systemu o uszkodzenie zewnętrznej karty sieciowej, to już naprawdę niezła fobia.
    Gdyby Win 10 stwarzał takie kłopoty jakie spotkały Ciebie, to byłoby o tym głośno (i to już pewnie na etapie którejś bety). Instalowałem 10tkę już na 3. różnych komputerach. Na razie nie trafiłem na żaden problem.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Faktem jest że Win10 jest bardzo "wybredny" jeśli chodzi o stare karty graficzne - sterowniki spod Win7 nie chodzą, nowych (już) nie ma, Win10 wstawia swoje i jest kicha, lub niebieski ekran.

Domyślnie

jo44 takie problemy ze sterownikami są jak komputer z epoki XP i minimalne wsparcie ma pod Windows 7, stawiałem Windows 10 na komputerach z epoki Windows 7 i zero problemów, te antyki z 2000 lat trzeba pozostawić na XP lub złomować, to że Windows 10 uszkadza podzespoły to już zdrowa przesada, intrygujący przypadek ale na odległość nie dojdzie się co zawiniło, ja tam nie narzekam na Windows 10 na Laptopie Dell V3500 z 2010 roku śmiga aż miło, filmy i muzyka z media box na Android leci + tunera sat na Linuks, Windows 10 tylko do netu mi służy i lekkich gier bo Nvidia 310M na wiele nie pozwala a i5 560M dobrej karty graficznej nie zastąpi.

Strona 71 z 140 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów