Close

Strona 133 z 140 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 321 do 1 330 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    ...Ja używam chrome ze względu na świetną synchronizacje z laptopem, tabletem i fonem, każda zmiana softu/os czy nawet całego sprzętu sprowadza się do zalogowania na konto google i po kilku sekundach mam skonfigurowane urządzenia, całą historie, kontakty, dane itd. ...
    I google też to ma , ale od tego nie uciekniemy pewnie, chociaż jako przeglądarkę w komputerze preferuję Firefoxa. Chrome zraził mnie nachalna reklamą, przy byle okazji chciał się instalować
    Nawiązując już tak do fotografii/zdjęć to przeglądarka Chrome dopiero od niedawna rozróżnia profile kolorów w zdjęciach, co w Firefoxie jest chyba już od lat. To drugi, a może pierwszy z powodów dlaczego Chrome omijam szerokim łukiem na komputerze stacjonarnym (w smartfonie, nich i tam sobie będzie).
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 29-12-2017 o 15:36

ksh
    Gość

Domyślnie

Furtki dla służb specjalnych usa są od czasów windows vista, baa nawet procesory intela mają od zawsze, często to wykorzystywane jest obecnie np do kopania kryptowalut na naszych komputerach bez naszej wiedzy oczywiście.
    Firefox to najbardziej dziurawa przeglądarka chyba od zawsze, o ironio najlepiej zabezpieczona jest ta nowa M$ Edge.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez And.N Zobacz posta
    Masz oczywiście rację. Zdaję sobie sprawę, że przesiadka na to nowsze mnie nie ominie. Póki co, jak wszystko mi działa nie widzę takiej potrzeby i chyba te 2 lata jeszcze na win 7 pociągnę. W win 10 bywają problemy, czy to z oprogramowaniem, czy sterownikami do starszych urządzeń.

Sam folder Windows (w win7) zajmuje mi po tych prawie 5 latach 27,5 GB, ale miejsca na partycji C i tak ubywa
    Rozrastają się foldery: Program Files, Pliki Programów (x86), Program Data, folder Użytkownicy. Pomimo iż staram się nie instalować na C (nie zawsze jest to możliwe).
    Problem miejsca na Win7 i Win10 wynika m.in. z tego że wszystkie instalatory czegokolwiek leżą sobie w folderze Windows. Zamiast używać oprogramowania firm trzecich warto co jakiś czas robić wbudowane oczyszczanie dysku, mój Win7 5 letni zajmuje 32 GB, czyli o jakiś 4GB więcej niż dużo młodszy Win10 na innym kompie.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Myślę, że akurat jesteśmy na tym samym etapie historii co 3-4 lata temu z Adobe: wszyscy fanboje są zachwyceni jak nowinka działa, a to w którą stronę to zmierza, jest słabo zauważalne.
    Wszyscy fanboje nawet nie wiedzą co się u nich dzieje, skoro innym polecają logowanie się na konto M$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mane Zobacz posta
    ... mój Win7 5 letni zajmuje 32 GB, czyli o jakiś 4GB więcej niż dużo młodszy Win10 na innym kompie.
    Jak już mnie zacytowałeś, to chyba zauważyłeś, ze mój Win 7 (prawie) 5 letni zajmuje 27,5 GB. Nie w tym jest ogólnie u mnie problem, a to, że za mało GB przydzieliłem na dysk C, bo "tylko 60" co na początku wydawało mi się i tak aż za dużo , a teraz na C zaczyna brakować miejsca...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dobre pytanie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Tamitu
    Znam gościa, który twierdzi że nigdy by nie kupił samochodu z elektroniką, ma być z gaźnikiem, który z zamkniętymi oczami rozbierze i wyreguluje, a tych macanych fonów też nigdy nie kupi bo ogłupiają ludzi
    Spoko, ja się nie martwię. Powodzenia.

Domyślnie

Na stabilność win7 narzekać nie mogę... w ciągu siedmiu lat instalowałem go trzy razy, po kupnie nowego sprzętu i sprawdzeniu czy działa zrobiłem reinstalację, siedziało to około 4 i pół roku, obecna instalacja ma dwa lata mniej więcej i ma się bardzo dobrze
    D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Powiedz to gościowi, który co dwa tygodnie nadpisuje nową wersję FFa starą, żeby mu działała tak, jak lubi - bo wyłączył automatyczny upgrade, tylko że windowsy jego opinię mają w dupie... I podobno ma właśnie wersję PRO.
    Co ma Windows do aktualizacji Firefoxa? Na jednym z kompów mam Firefox 52 i nic jej nie tyka, wielu osobom też tą wersję instaluję bo czaty nie działaja na nowszej i po wyłączeniu aktualizacji nic się samo nie aktualizuje.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez And.N Zobacz posta
    Jak już mnie zacytowałeś, to chyba zauważyłeś, ze mój Win 7 (prawie) 5 letni zajmuje 27,5 GB. Nie w tym jest ogólnie u mnie problem, a to, że za mało GB przydzieliłem na dysk C, bo "tylko 60" co na początku wydawało mi się i tak aż za dużo , a teraz na C zaczyna brakować miejsca...
    Zawsze można podziałać jakimś softem do partycjonowania, o ile jest z czego dodać "parę" GB.

Domyślnie

Co ma Windows do aktualizacji Firefoxa? Na jednym z kompów mam Firefox 52 i nic jej nie tyka, wielu osobom też tą wersję instaluję bo czaty nie działaja na nowszej i po wyłączeniu aktualizacji nic się samo nie aktualizuje.
    Co ma - nie wiem, ale parę postów wyżej ktoś odznaczył wszędzie gdzie się da (w W10) automatyczne aktualizacje w FF, a on się pomimo tego aktualizuje - a ten ktoś jest na to czuły, bo nowa wersja nei obsługuje starych extensions, więć co parę dni nadpisuje nowego FF starym.

Niby nic, obejść można - ale to jest obraz tego, o czym mówię: W10 same wiedzą lepiej co ma mi się podobać i żadne preferencje nie są w stanie ich z tej opinii wyrwać.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Nawet jeśli się tak dzieje to dalej nie widza związku z systemem operacyjnym jaki by on nie był, może ktoś nie potrafi wyłączyć aktualizacji Firefoxa, mam zainstalowane dwie wersje, jedna "najnowsza", która się aktualizuje na bieżąco, i starą 52, która jest w takiej wersji w jakiej została zainstalowana, oczywiście zaznaczone "nie sprawdzaj...." i odznaczone "używaj usługi..."

A co do aktualizacji Win10 to jak komuś nie pasuje, zostaje po prostu wyłączenie/zablokowanie, zmiana połączenia na taryfowe chyba już odeszła w niebyt.

Domyślnie

....Zawsze można podziałać jakimś softem do partycjonowania, o ile jest z czego dodać "parę" GB.
    Coś by się znalazło z czego dodać. Choć jak pisałem, brak miejsca na C zaczyna być problemem (czasem przy defragmentacji jest komunikat o małej ilości miejsca na C), jednak nie aż tak dokuczliwym. Na pewno brakowałoby miejsca jakbym chciał zrobić upgrade do Win 10, ale jeśli chodzi o działanie systemu Win7 to aż tak wielkiego znaczenia nie ma (w każdym razie go nie odczuwam w praktyce ). Także w sumie dla mnie większe ryzyko byłoby coś podziałać aby zwiększyć tą ilość GB na C, niewspółmiernie do ewentualnych korzyści.

Strona 133 z 140 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów