Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: co wybrać?

Red face

zależy mi na ostrych zdjęciach czyli jednak szkło a puche wymienie z czasem

Domyślnie

Miałem kiedyś pożyczone S18-35 i podpięte do D5000. Dało się to nosić, nie urywało bagnetu. Obrazek jest ładny ostry, AF szybki i cichy, ale ja kalibrowałem je USB Dockiem, bo pierwsze efekty wychodził z BF. Światło 1.8 jest cudne i użyteczne, trochę mały zakres, ale spisywało się dobrze. Mogłoby mniej kosztować, ale ogólnie poleciłbym. D7100 też polecam

Domyślnie

Jeśli idzie o ostrość, kolory to chyba najpierw szkło. Ja bo dokupieniu S18-35 i N105 przestałem myśleć o wymianie 5100, ale trafił się akurat CashBack i jakieś lewe pieniądze i samo wyszło....
    Ale dobre szkło daje nowe życie starym puszkom. Warto tylko zastanowić się czy nie iść od razu w pełną klatkę, ale takie szkła sa jeszcze sporo droższe.
    Zmiana szkła na lepsze to również poprawa działania autofocusa o czym często zapominamy. Na moim 5100 poprawa była zauważalna względem 18-105 czy S30 1.4 którą miałem wcześniej.

edyta.
    dodam tylko, że piszę tu o subiektywnych odczuciach bo zaraz mnie zjedzą, że przecież AF jest ten sam ..
    Ostatnio edytowane przez patefonik ; 01-10-2014 o 13:23

Domyślnie

zwyciężyło szkło mam nadzieję że będę zadowolony dzięki

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów