Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: DataBank

Domyślnie DataBank

Właśnie co polecicie (poza Digimate o którym naczytałem się więcej złego niż dobrego). zależy mi najbardziej na bezpieczeństwie danych, radia i inne szmery bajery mało istotne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saygon Zobacz posta
    zależy mi najbardziej na bezpieczeństwie danych
    no to odradzam taki databank. kup więcej kart, są coraz tańsze. Taki databank przy obecnej cenie kart jest drogi, a po za tym przecież to zwykły dysk. a one się psują stojąc w domowym zaciszu a co dopiero kiedy je nosisz itp itd
    Bezpieczeństwo tym większe im więcej masz kopii danych. Ja np ważne rzeczy trzymam na dwóch dyskach i na dvd. i w miarę jestem bezpieczny
    FX

Domyślnie

no tak ale chce go zabrac na 3 tyg wyjazd do indii wiec kart musialbym miec.... duzo, bardzo duzo. a np 80 giga spokojnie starczyłoby na ten wyjazd. nie bedzie to coś na czym bede trzymal zdjecia w domu, tylko na wyjazdy zeby nie liczyć się z ilościa wolnego miejsca na kartach.... .
    Wiem ze karty sa mniej zawodne itd itp, ale jednak musiałbym ich tam mieć sporawo, a jednak databank wychodzi sporo tnaiej przy wiekszych pojemnościach...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saygon Zobacz posta
    no tak ale chce go zabrac na 3 tyg wyjazd do indii wiec kart musialbym miec.... duzo, bardzo duzo. a np 80 giga spokojnie starczyłoby na ten wyjazd. nie bedzie to coś na czym bede trzymal zdjecia w domu, tylko na wyjazdy zeby nie liczyć się z ilościa wolnego miejsca na kartach.... .
    Wiem ze karty sa mniej zawodne itd itp, ale jednak musiałbym ich tam mieć sporawo, a jednak databank wychodzi sporo tnaiej przy wiekszych pojemnościach...
    w takim razie może jakiś najprostszy? niestety w doborze tego urządzenia Ci nie pomogę. W takich wypadkach jak Twój zgrywam zdjęcia na laptopa i od razu na dvd.
    FX

Domyślnie

hmmm, ja bym wcale nie skreslal digimate - uzywam z powodzeniem (40GB) i kilka znajomych mi osob tez tego uzywa bez problemu. moze fakt "awaryjnosci" wynika z tego, jest ich pelno na rynku, tak wiec co ktorys tam sie zepsuje i od razu lament na jakims forum robi ja w kazdym razie moge polecic to urzadzenie jako rozsadny stosunek ceny do jakosci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    w takim razie może jakiś najprostszy? niestety w doborze tego urządzenia Ci nie pomogę. W takich wypadkach jak Twój zgrywam zdjęcia na laptopa i od razu na dvd.
    ale nie będę brał lapka do Indii . raz że to z zasilaczem dodatkowe 2 kilo waży, dwa że miejsce a 3 ze jednak jest wrażliwszy niż aparat a nie chce go rozwalić.
    beachcomber - dzięki za rade pójdę do sklepu i go oblookam jak sie ma. dzieki za rady

Domyślnie

Też używam Digimate III ze 100 GB HDD i nie narzekam. A psuje się wszystko - DVD też trefne możesz mieć. IMHO DIgimate III jest na tyle bezpieczny, że nie ma zbędnych bajerów, można go kupić w zestawie z dodatkową baterią i ładowarką samochodową i jest niedrogi - ile kart kupisz za 500zł? Niewiele, albo jakieś padaki - już wolę HDD.

Domyślnie

Mam DIGIMATE i też nie mam nic do niego. Jedyne co musze to dokupic baterie. 10 zgrywan na jednej baterii to mało czasem dla mnie. Na wypady wakacyjne nie widze innej lekkiej wygodnej i niedrogiej alternatywy.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leszeg Zobacz posta
    Mam DIGIMATE i też nie mam nic do niego.....

czy są jakieś ograniczenia dot. wielkości pliku, bo np. DIGIMATE V ma < 6MB, a przecież pliki RAW są >10MB?

Thumbs up

uzywam epson p-2000 od ponad pieciu miesiecy. zadnych problemow z nim nie mam. drogi jest w porownaniu do digimate, ale zdjecia mozesz przejrzec. poszukaj, poczytaj o tych urzadzeniach, jak masz mozliwosc idz do sklepu i wez do rak, sproboj zrzucic zawartosc karty. popatrz roznych firm. napewno ktorys ci podpasuje.
    Ostatnio edytowane przez coobik ; 07-05-2007 o 16:43

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów