Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacq Zobacz posta
    Najlepiej jednak wychodzi się na trybie manualnym. Przed przejazdem ustawiasz sobie parametry i potem na kolejnych zawodnikach korygujesz sobie. Czasem warto niedoświetlić cienie (i potem je rozjaśnić w PS'sie) żeby mieć niespalone słoneczne miejsca, a często jak fotografujesz na wprost auta to światłomierz jeszcze bardziej zwariuje jak trafisz w świecące się światła (które niestety muszą być włączone, regulamin).
    przejrzyj sobie galerie z rajdów na autoklub.pl przede wszystkim polecam Dominika Kalamusa i Arka Bara oraz KFPR
    Dzięki za wskazówki. Co do wspomnianych świateł to mam już z tym doświadczenie z lotnictwa - pierwsze schrzanione zdjęcia spowodowały, że sceny typu kołowanie samolotu w moją stronę fotografuję wyłącznie na manualu.

Domyślnie

nie każdy ma czas i możliwości pojechać wcześniej. Można pojechać z godzinę przed startem pierwszej załogi i przejść się w jedną lub drugą stronę miejsca w którym wchodzisz na oes.
    Oglądanie onboardów nic Ci nie da. Takie filmiki są dobre dla zawodników, którzy chcą zobaczyć odcinek. Dla kogoś kto chce robić zdjęcia ważne jest co jest przed lub za dojazdówki, którą przyjedzie w dany punkt. Mapki są na tyle niedokładne,
    Logiczne jest że lepiej przyjechać odrobinę wcześniej i się poszwędać z głową, ale jak masz mapę i video z odcinka to nie szkodzi pod filmem (nie onboardem) na youtube zapytać "gdzie to jest" i odpowiedź dostaniesz Onboardy tylko pod kątem tego co się na odcinku dzieje, o to mi chodzi.

Mapki są na tyle niedokładne (...)
    Tutaj to przesadziłeś Co może być niedokładnego w mapie z zaznaczonym odcinkiem? Przecież na tym kibice bazują Dowiadujesz się gdzie miejscówka jest na mapie, a później szukasz najlepszego dojazdu i tyle
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

no przykład z zeszłoweekendowego Rajdu Nadwiślańskiego, zwanego rajdem 1000ca prostych. Wybrałem miejsce na mapie z lekko zakrzywioną prostą i potem 90tką... cóż organizator trochę sobie podkolorował, bo zakrzywienia w rzeczywistości nie było
    www.rajdowy.blogspot.com wolę samochody niż wijące się "modelki"

Domyślnie

Trochę ciasno, trójka najlepsza

Domyślnie

(...) cóż organizator trochę sobie podkolorował, bo zakrzywienia w rzeczywistości nie było
    Aaaaa, no jak organizator wrzuca swoje mapki rysowane to racja, tam dokładności z natury brak. Ja zawsze patrzę na google maps i youtube Swoją drogą kiedyś na wyścigu na mapce mieliśmy szykanę z jednej strony, a ustawiona była z drugiej Zapoznanie było zanim były ustawione i wyszły niezłe kwiatki później
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów