Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: PS Elements

Domyślnie

A nie wiesz jak z licencją? Na 1 komputer, czy 3?

Domyślnie

Na dwa, ale nie mogą być używane jednocześnie.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Dzięki
    Ale w jakim sensie nie jednocześnie?
    Chyba nie muszę odinstalować na poprzednim kompie jak będę chciał na 2gim zainstalować?
    A jeśli będą zainstalowane na 2 kompach, to jakoś będą monitorować, na którym jest uruchomiony? To by przez net mogli, a jeśli będę ofline?
    Bo chyba nie muszę być online, żeby sobie w zdjęciu dłubać?

Domyślnie

Idea licencji na dwa stanowiska jest taka, że możesz mieć program zainstalowany na stacjonarnym kompie i przenośnym albo w biurze i w domu. Żebyś w podróży lub w domu mógł podłubać w zdjęciu. Warunek jest taki, że nie mogą być uruchomione na raz na obu kompach. Zainstalować możesz. Nie wiem czy Adobe to jakoś monitoruje, ale na pewno monitoruje ilość instalacji, bo jak się kiedyś w firmie komp posypał to nie można było ot tak zainstalować pakietu CS, musiałem dzwonić do Adobe i poprosić odblokowanie.
    Przy instalacji w jakiś sposób musisz być online, choć chyba nadal jest opcja rejestracji za pomocą telefonu. Potem już niekoniecznie, programy z chmury chyba przez 180 dni można uruchamiać bez autoryzacji serwera, potem tracisz możliwość uruchomienia.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Dzięki
    No to dobrze, idea słuszna i logiczna i w znacznym stopniu odpowiadająca mojej sytuacji.
    Choć nie tak znowu do końca - często np. z mozołem ze zdjęć z wyjazdu wybieram po kilkanaście, otwieram w PSE (ACR) i wywołuje na raty - trzeba przerwać bo cośtam. Nie zamykam wtedy, bo bym musiał od nowa wybierać zdjęcia do otwarcia. Bywa, że w takiej sytuacji potrzebuję "na szybko" kilka zdjęć wywołać. Ale szkoda zamykać kilkunastu wybranych. Wtedy fajnie na 2gim kompie te inne szybko obrobić i jest ok
    Nie mówiąc o tym, że w czasie kiedy dłubię w swoich, Dziewczyna może sobie na szybko otworzyć któreś, które chce mieć wcześniej gotowe....ale to by się już pewnie panom z Adobe nie podobało...choć moim skromnym zdaniem mogli by patrzeć przez palce na korzystanie w ramach jednego "gospodarstwa domowego"

Domyślnie

Nie rozumiem problemu z wybieraniem? Otwierasz na raz kilkadziesiąt zdjęć? To nie łatwiej oznaczyć wybrane zdjęcia gwiazdką, etykietą lub tagiem?
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Łatwiej nie, ale na pewno rozsądniej.
    Nie łatwiej dlatego, że po pierwsze, przeglądając FastStone gwiazdki mogę nadawać tylko jpg, nefom nie. A nefy otwieram w ACR....
    A nawet gdyby, t najpierw musiał bym pooznaczać tymi gwiazdkami, potem otwierać. A tak - od razu otwieram. No i i tak nie otwierał bym po jednym, tylko kilkanaście na raz, najpierw je wywoływał, a potem obrabiał. I tutaj nie potrafię wyjaśnić czemu - jakoś tak mi wygodniej niż jedno po 2gim od początku do końca edytować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michalt007 Zobacz posta
    Łatwiej nie, ale na pewno rozsądniej.
    Nie łatwiej dlatego, że po pierwsze, przeglądając FastStone gwiazdki mogę nadawać tylko jpg, nefom nie. A nefy otwieram w ACR....
    A nawet gdyby, t najpierw musiał bym pooznaczać tymi gwiazdkami, potem otwierać. A tak - od razu otwieram. No i i tak nie otwierał bym po jednym, tylko kilkanaście na raz, najpierw je wywoływał, a potem obrabiał. I tutaj nie potrafię wyjaśnić czemu - jakoś tak mi wygodniej niż jedno po 2gim od początku do końca edytować.
    A od czego masz Bridge'a ??
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Choć może w LR można NEFy oznaczać jakoś i potem otwierać te oznaczone - nie wiem, nie mam LR...
    Ogólnie, nie mam specjalnie doświadczenia w edycji itp.

Domyślnie

Do oglądania, selekcji, oznaczania NEF używam firmowego View NX2. Potem filtruję po gwiazdkach i widzę tylko wybrane zdjęcia (albo tylko odrzucone). Wystarczy kliknąć i otwierają się w wybranym programie.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów