Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Problem z kartą graficzną ?

Na monitorze zaczęły sie pojawiać różne kwadraciki, punkciki coś jak piksele, w różnych kolorach. Następnie obraz na ekranie zaczął migotać, gasnąć itp. Generalnie pojawiały się dziwne objawy z obrazem. Komputer zaczął się też restartować. Ostatecznie dało się uruchomić system jedynie awaryjnie. Zainstalowałem ponownie cały system ale to nie pomogło.
    Czy jest to awaria karty graficznej ?
    Zainstalowana karta to MSI NX7300GT płyta gówna GIGABYTE GA-P35C-DS3R

dzięki za odpowiedź

Domyślnie

Ja bym powiedział na 80% problem z kartą graficzną.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Albo problem może być ze slotem na kartę graficzną. Weź kartę do kolegi i tam sprawdź. Pogadaj z nim czy nie pożyczy swojej i sprawdź u siebie.
    Płyty gigabyte mają to do siebie, że lubią się szybko i niespodziewanie psuć w różnych miejscach (wiem po swojej, kolegów i płyt jakie trafiały do serwisu w jakim pracowałem).
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Domyślnie

A moze zasilacz?

Domyślnie

Za artefakty odpowiada przeważnie karta graficzna i jej uszkodzenie. Czasami brak kontaktu na stykach karty. Wadliwy zasilacz może odpowiadać za restarty czy niebieskie ekrany.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

No początek to bym wymontował odkurzył slot, przetarł styki karty i włożył kartę ponownie.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Podłącz inny kabel dvi/d sub
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Londyn/Lubin

Domyślnie

Jak nie pomogły porady kolegów wyżej to na 99% jest przegrzany chipset na karcie pamięci tym bardziej, że ta karta ma pasywne chłodzenie. Trzeba zrobić reballing ale zdecydowanie taniej będzie kupić nową kartę. W trybie awaryjnym artefakty nie będą występowały bo win nie ładuje wszystkich sterowników i obciąża kartę tylko w minimalnym stopniu, nie wszystkie układy karty pracują, dopiero po załadowaniu sterowników zaczynają się problemy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puciek Zobacz posta
    Wadliwy zasilacz może odpowiadać za restarty czy niebieskie ekrany.
    Albo brak odpowiedniego napiecia na karcie, lub jego skoki, mialem tak u siebie, wymiana zasilacza rozwiazala problem.

Domyślnie

Karta była podkręcana? Jeśli tak, to przywrócić nominalne taktowania. W innym wypadku, polecam rady kolegów powyżej.

Uprawnienia umieszczania postów