Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Pięknie. Kapitalne kadry obróbka, GO oraz modelka. Zazdroszczę takich zdjęć

Domyślnie

dziękuję za wszystkie uwagi - nie jestem specjalistą od portretów... dlatego każda uwaga jest dla mnie bardzo cenna
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Portret numer 1 jest świetny!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Światłoczuły Zobacz posta
    ..trochę przymknąłbym dziurę nie dużo ale nie dawałbym jej na maksimum (podejrzewam że było to coś w granicach 1.8f)
    Sądzę, że to był MF, więc przysłona była większa.

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    dalbys tylko 1 i bylo by bardzo dobrze
    naturalnie, delikatnie, czysto , ladnie

w 2 pojawia sie portretowa maniera sztucznosci, ulozenie dloni, spojzenie

i o ile w 2 sie pojawia i mąci odbior jedynie to w 3 juz bierze calkowicie gore, robi zle sztywno, sztucznie i zle
    Dokładnie. Ale to taka maniera modelek (bądź fotografów) by urozmaicić "normalną" pozę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Podoba mi się jedynka Bardzo. Piękna modelka, ładna konwersja, światełko super. W ogóle ślicznie!

Jak ktoś nie chce psuć sobie efektu 2 i 3 to niech nie czyta tego co poniżej napiszę.

***ACHTUNG***WARNING***SPOILER ALERT***NIE CZYTAĆ***

Na 2 i 3 modelka wygląda jakby trzymała rękę manekina, jak patrzę na te zdjęcia do widzę ich dalszy- dolny ciąg w którym widzę resztę modelki i to jak jedną ręką trzyma plastikową rękę.
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Domyślnie

ahhhh ta glebia !!!! 1 kozak straszny !
    Zapraszam
    FANPEJDŻ & BLOG Zapraszam

Domyślnie

Kanony z serca czytam i w moim odbiorze, to doskonałe prace. Rozumiem te dywagacje o ostrości, GO, bokeh,... Tak często jednak, mijamy fotografie technicznie bez zarzutu, nie zawieszając na nich wzroku.
    Nad tymi stoję od dawna. Z dłońmi w trzeciej się nie zgadzam, brak mi uzasadnienia, ale czy jest ono konieczne...
    To tez piękny portret. Gratulacje

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów