dla mnie bardzo git ;]
Szukaj
dla mnie bardzo git ;]
Super portreciki. Gratulacje
D3100 N18-55, N35 1.8, S70-300
Jeżeli dobrze zrozumiałem to sruba nie jest wcale zwolennikiem przymknięcia
Zgadza się - źle przeczytałemJuż poprawiłem
![]()
wyprzedzili mnie koledzy- kolega autor zdjec mocno z mala glebia ostrosci przesadzil. na 2. i 3. wyglada dama (skadinad bardzo atrakcyjna) jakby bielmo na prawym oku miala. gdby nie ta karykaturalnie mala glebia bylyby to ladne 3 portrety ladnej damy.
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Były już na tym forum rozważania, które oko ważniejsze. O ile sobie przypominam, nie osiągnięto "konsensusa". Sam mam mieszane uczucia w tym przypadku. Plastykę zdjęć autor starał się wydobyć nie tyle przez światłocień, co właśnie przez małą GO. Wyszło miękko i miło, ale... Prócz tych "ocznych" kontrowersji trochę mi przeszkadza w pierwszym zdj. jakaś taka mało subtelna plama światła na nosie, nie mówiąc już pod nosem. A przecież to właśnie subtelność miała być walorem tych zdjęć. Na trzecim z kolei ten gest obu rąk, trochę na siłę odciągający wzrok od twarzy. No i dobrze, że to nie środkowy palec...Może to moje czepialstwo, a może monitor...?
sprzęt: fotografuję sercem
Jak dla mnie - bomba!
Dxxx Fx Fxx Pxxxx
Wracam i oglądam kolejny raz. Piękne.
D610 n 16-35 f4, S 35mm/1.4, S 50mm/1,4, 85mm/1.8G, sigma 150-600 C
http://500px.com/arekkruszka
FB MM
dalbys tylko 1 i bylo by bardzo dobrze
naturalnie, delikatnie, czysto , ladnie
w 2 pojawia sie portretowa maniera sztucznosci, ulozenie dloni, spojzenie
i o ile w 2 sie pojawia i mąci odbior jedynie to w 3 juz bierze calkowicie gore, robi zle sztywno, sztucznie i zle
Road to Manila
1 - swietna
2 i 3 za ranbirem
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Skontaktuj się z nami