Close

Strona 72 z 80 PierwszyPierwszy ... 22627071727374 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 800

Wątek: Lightroom 6

ksh
    Gość

Domyślnie

Film został zamieszczony dzisiaj, czy jesteś jego autorem to nie wiem ale da sie to zrobić co jest na filmie.
    Ostatnio edytowane przez ksh ; 05-03-2017 o 16:22

Domyślnie

A możesz dokładnie opisać jak to zrobić. Będę bardzo wdzięczny i dziękuje z góry.

ksh
    Gość

Domyślnie

Mam ci opisać dokładnie jak zrobić to co jest pokazane na filmie ?

Domyślnie

Tak poproszę jeżeli to Tobie nie stwarza problemów, będę bardzo wdzięczny i już dziękuje z góry.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Funkcje przez Ciebie wymienione to oczywiście banał, nawet dziadki /to ja/ wiedzą o co chodzi , ale wejdź w inne zakładki, to już nie będzie tak wesoło.
    Pomyślałem o tym jak inny forumowicz w zakładce "Print" nie mógł dojść...dlaczego nie wyświetla mu się plik do wydruku.
    A co jest trudnego w zakładce print jak po użyciu każdej z funkcji masz bezpośredni podgląd jej działania w czasie rzeczywistym. Zaznaczasz opcję czy przesuwasz suwak i od razu widzisz jakie będzie efekt jej działania. Jak wpiszesz niewłaściwie wartości to będzie do dupy bez wzglądu czy interfejs jest przetłumaczony czy nie.
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 05-03-2017 o 22:19
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Przepraszam że pytam podejmiesz się tego opisu co było pokazane na filmie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychumag Zobacz posta
    Mam prośbę i pytanie co do filmu, który przedstawię. Proszę napisać czy jest możliwe wykonanie to co autor kursu mów i przedstawia w filmie. Film jest dostępny na https://www.youtube.com/audio?video_...&v=NJhfSZYCQRA
    twój link nie działa a ten który się wyświetla na youtube, po wklejeniu id filmu "watch?v=NJhfSZYCQRA" odnosi się do filmu kolegi biegłego, nie ładnie jest kraść czyjeś filmy i umieszczać na swoim koncie, tym bardziej, że kolega biegły jest tu na forum i można by go było spytać osobiście
    Dziękuję za reakcję.
    Zamieszczony materiał ja zrobiłem, ale prawa do niego ma Wydawnictwo Helion. Więc mnie osobiście, nic tu nie dotknęło
    Autor Krzychumag pytał mnie na prv. starałem się wytłumaczyć jak mogłem.
    Ale dla czego mu nie działa przycisk Previous, nie mam pojęcia jak to wytłumaczyć!
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Czy ma ktoś doświadczenia z pracą w LR na dysku zewnętrznym? Czy ma to wpływ na szybkość pracy?

Lightroom juz od jakiegoś czasu mi zamula. Da się przeżyć dopóki nie muszę czegoś większego wystemplować - wtedy jest koszmar i to nawet jeśli stemplowanie jest pierwszą czynnością jaką robię.
    Myślę sobie, czas na format bo już i tak cały komp muli. Nawet przeglądarka. Dzisiaj przywróciłem więc lapka do młodzieńczej świeżości po czym zainstalowałem LR. Wgrałem sobie stare lrdata i... klops. Nie ma zmian.

Dla pewności zrobiłem wszystkie kroki z cache size, preview size itd. Zoptymalizowałem też katalog, ale oczywiście bez efektu. W katalogu jest niecałe 20 tysięcy zdjęć, czyli w sumie niewiele. Dla fotografa ślubnego to kilka sesji.
    Więc skoro Lightroom wydaje się ok, katalog ok, komp jest po formacie to jedyne co mi przychodzi do głowy do dysk zewnętrzny. Chyba że ktoś ma inne pomysły? Czy pozostaje mi jednak usuwanie na bieżąco zdjęć*z katalogu

Domyślnie

Chyba to może być kwestia tego, że lrcat mam na SSD w kompie a pliki RAW na zewnetrznym. Wrzuciłem lrcat na dysk zewnetrzny i uruchomiłem LR z tegoż pliku właśnie - chyba jest poprawa, ale jestem tak zmęczony, że rzetelnie teraz tego nie powiem

Mimo wszystko mile widziane wskazówki!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Serdecznie dziękuje za fantastyczny opis. Tak też myślałem że z Tobą tak będzie.

Strona 72 z 80 PierwszyPierwszy ... 22627071727374 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów