To może być wina systemu bo Win10 po czasie przymula
Szukaj
To może być wina systemu bo Win10 po czasie przymula
D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
Grecja2013
klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział
Tyle że to się stało z dnia na dzień, zaraz po tym jak się LR zaktualizował.
Nie bardzo wierzę w winę windowsa a to z tego powodu że cała reszta funkcji: ostrzenie, odszumianie, ustawianie EV i tym podobnych) działa tak jak działała czyli realtime Więc windows nie mógł wybiórczo się przymulić. PS-y też działa jak wcześniej tylko LR kuleje.
Usunięto komercyjną stopkę w podpisie!
Jak od razu po aktualizacji LR to to masz jasność![]()
D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
Grecja2013
klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział
Przecież to normalne, że Adobe wypuszczając kolejną wersję, musi coś zepsuć... ale zamiast testy robić wewnętrznie, to uważa użytkowników za testerów.
W kolejnej wersji (pewnie gdzieś za pół roku) poprawią to, ale popsują coś innego.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
OK rozumiem.
Czy jest możliwość aby zainstalować wcześniejszą wersję LR ? Czy adobe ma jakieś miejsce gdzie publicznie udostępnia starsze wersje swoich programów? Możecie podać jeśli znacie.
Ach dodam że używam LR 6 nie CC.
ps. z niecierpliwością czekam na AFINITY PHOTO.
A capture one próbowałeś?
D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter
Koledzy pomocy.
W ostatnich dniach nabyłem 6 i teraz pytanie.
Jak zrobić aktualizacje do wersji 6.5 jeśli to możliwe, ponieważ potrzebuję tą wersję do obróbki rawów z D500.
Z góry dziękuję za pomoc i wyjaśnienie, bo ja w tym temacie to słabo.
D5 + .
PiKa,
tak kiedyś próbowałem w wersji od 4.5 do 6 i niestety program mi nie leży. Nie lubię przeskakiwać między zakładkami aby użyć kolejnej funkcji programu. Najbardziej jednak odstraszało mnie ratowanie przepaleń. Nie wiem jak teraz w najnowszych wersjach jest ale kiedyś działało to wg mnie bardzo słabo.
Najbardziej w ergonomii pasuje mi egzotyczny SILKYPIX. Program jako jeden z pierwszy pozwalał w pełni używać dwóch monitorów i tak też miałem zrobione że jeden ekran to praktycznie samo zdjęcie a drugi to wszystkie możliwe rolety. Praca więc była szybka i przyjemna. Niestety od wersji 5 program już działał zbyt wolno na moim kompie i musiałem poszukać innego odRawiacza. No i wybór padł na LR bo był szybki na moim komputerze i szybko dochodziłem do efektów mnie zadawalających. No i niestety sytuacja wraca ja bumerang teraz LR zaczyna coraz gorzej działać.
ps. Jako że problem ciąży mi na wątrobie to mocno przysiadłem przy programie aby znaleźć jakieś rozwiązanie i znalazłem coś. W Preferencjach w zakładce Performance znalazłem zaznaczenie, którego wcześniej nie było a zaznaczenie to mówi że program przyśpieszy przy obrabianiu zdjęć gdyż będzie używał zdjęć preview a nie fizycznych rawów natomiast już przy eksporcie użyje oryginalnych plików. Faktycznie u mnie te funkcje, które wolno działały znacząco przyśpieszyły. Nie jest to poziom z poprzedniej wersji ale już akceptowalnie dla mnie.
Może się to komuś przyda.
ps. Ponawiam pytanie czy możecie podać adres ftp czy czegoś podobnego u adobe aby ściągnąć wcześniejsze wersje LRa
Jest na to sposób - własna zakładka zawierająca wyłącznie takie narzędzia, jakie sam sobie wybierzesz.
Nie zauważyłem, żeby było gorzej niż w Lightroomie...Najbardziej jednak odstraszało mnie ratowanie przepaleń. Nie wiem jak teraz w najnowszych wersjach jest ale kiedyś działało to wg mnie bardzo słabo.
FF (Fuji + Fuji)
Skontaktuj się z nami